Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Με δόσεις τα προνοιακά επιδόματα από σήμερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με... δόσεις θα δοθούν τελικά τα προνοιακά επιδόματα, η χορήγηση των οποίων ξεκινά σταδιακά από σήμερα (Παρασκευή). Την τρίτη, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς μόνο μέρος από τους 61 υπόχρεους δήμους έχει ολοκληρώσει ή σχεδόν ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, μόλις 20 από τους 61 υπόχρεους δήμους της χώρας έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της επεξεργασίας των στοιχείων των δικαιούχων, 17 δήμοι βρίσκονται στο 90% - 90,98% της διαδικασίας και 6 δήμοι βρίσκονται στο 82% - 89% της διαδικασίας. Ωστόσο, 12 δήμοι βρίσκονται κάτω από το 60% της διαδικασίας και αναμένεται να καθυστερήσουν την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, με τους δήμους Φλώρινας και Αγ. Νικολάου Λασιθίου να είναι στο «κόκκινο».

Σοβαρό θέμα προκύπτει με το ειδικό επίδομα για τους νεφροπαθείς, καθώς πέντε περιφερειακές ενότητες βρίσκονται ακόμη στο σημείο μηδέν της διαδικασίας επεξεργασίας των στοιχείων, με τους δικαιούχους να κινδυνεύουν να μην λάβουν το επίδομα. Πρόκειται για τις περιφέρειες Αργολίδας, Σάμου, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς και Ρεθύμνης. Αντίστοιχα επτά περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο 1% - 10% της διαδικασίας (Καρδίτσας, Αχαΐας, Λευκάδος, Φλώρινας, Κορινθίας. Ηρακλείου, Χανίων, Τρικάλων) και μόλις 18 περιφερειακές ενότητες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.


2 σχόλια:

  1. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΗΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΝΙΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ,,ΜΕΝΙΔΙ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος

    δυστυχώς όχι δεν μπορώ να στο πω γιατί δεν το ξέρω. που να ξέρω άλλωστε που ανήκουν και οι 325 καλλικρατικοί δήμοι και τα πόσα χιλιάδες χωριά... το μόνο σίγουρο είναι πως ξέρεις ή ξέρει ο ενδιαφερόμενος σε ποιο γραφείο πρόνοιας είχε κάνει τα χαρτιά του. αν δεν άλλαξε διεύθυνση κατοικίας ο ίδιος σε αυτό ανήκει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.