Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Βρέθηκε το γονίδιο της αντρικής ομοφυλοφιλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πώς σχετίζεται η μητέρα (και η θεία) με αυτό.

Τον "υπεύθυνο" για την αντρική ομοφυλοφιλία ανακάλυψε νέα επιστημονική έρευνα Ιταλών ερευνητών. Σύμφωνα με αυτήν, η ομοφυλοφιλία στους άντρες ίσως οφείλεται στις μητέρες και τις θείες αυτών, οι οποίες τείνουν να είναι πιο ελκυστικές (σεξουαλικά) και να κάνουν περισσότερα παιδιά. Μπερδεύτηκες; Διάβασε αναλυτικότερα.

Μια νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να φέρει φως το κεφάλαιο "αντρική ομοφυλοφιλία" καθώς υποστηρίζει ότι όχι μόνο υπάρχει σαφής γενετική προδιάθεση στους άντρες για την ομοφυλοφιλία (κάτι που δεν συμβαίνει στις γυναίκες), αλλά και ότι οι μανάδες και οι θείες των ομοφυλόφιλων αντρών είναι και πιο ελκυστικές σεξουαλικά και κάνουν περισσότερα παιδιά. Και αυτό είναι αρκετό για να γίνουν οι επόμενες γενιές ομοφυλόφιλες.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες του Andrea Camperio Ciani από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία, οι μητέρες και θείες (από την πλευρά της μητέρας) των ομοφυλόφιλων αντρών έχουν πολύ περισσότερα παιδιά από ότι, αντίστοιχα, οι συγγενείς των στρέιτ αντρών.

Αυτό το συμπέρασμα έχει οδηγήσει στην διατύπωση της θεωρίας της "ισορροπίας επιλογής" (balancing selection hypothesis) σύμφωνα με την οποία η φύση προνοεί να κάνει πιο σεξουαλικά δραστήριες και πιο καρπερές τις γυναίκες που κουβαλούν το συγκεκριμένο γονίδιο.

Πώς γίνεται το γονίδιο της ομοφυλοφιλίας να κάνει τις γυναίκες πιο καρπερές; Πώς συνδέεται κάτι τέτοιο με το αν ένας άντρας γίνει ομοφυλόφιλος;

Oυσιαστικά, η θεωρία υποστηρίζει ότι οι ίδιοι γενετικοί παράγοντες που τείνουν να κάνουν έναν άντρα gay, είναι αυτοί που προωθούν και τη γονιμότητα στις μητέρες αυτών των αντρών.

Έτσι, ακόμη και αν το "gay γονίδιο" ίσως σε περάσει στα παιδιά τους, θα διατηρηθεί και θα περάσει στις επόμενες γενιές.

Τα γονίδια που κάνουν έναν άντρα ομοφυλόφιλο δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά, όμως σύμφωνα με τη μελέτη, περνούν μέσο του χρωμοσώματος Χ. Σε περίπτωση λοιπόν που το χρωμόσωμα αυτό περιέχει το "gay γονίδιο" τότε αν είναι άντρας, τείνει να είναι gay, ενώ αν είναι γυναίκα τείνει να είναι πιο καρπερή και να κάνει πολλά παιδιά. Έτσι, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να το περάσει με τη σειρά της στα παιδιά της!






Πώς επηρεάζει το γονίδιο της ομοφυλοφιλίας τις γυναίκες;

Μια νέα έρευνα από την ίδια ομάδα, σε 161 γυναίκες συγγενείς ομοφυλόφιλων αντρών δείχνει ότι ύπαρξη του "gay" γονιδίου δεν κάνει τις γυναίκες αυτές να ελκύονται περισσότερο από τους άντρες, αλλά τους άντρες να τις θεωρούν πιο σεξουαλικά ελκυστικές.

Πιο αναλυτικά, οι μητέρες και οι θείες των ομοφυλόφιλων αντρών είναι πιο καρπερές, έχουν λιγότερα γυναικολογικά προβλήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιο εξωστρεφείς, πιο αστείες και πιο χαλαρές. "Με άλλα λόγια, είναι τέλειες για ένα αρσενικό", δηλώνει σχετικά ο Andrea Camperio Ciani.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν - εκ φύσεως- τη δυνατότητα να προσελκύσουν και να διαλέξουν τα καλύτερα αρσενικά και να κάνουν μαζί τους περισσότερα παιδιά, άρα και να μεταβιβάσουν αργότερα το γονίδιο της ομοφυλοφιλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.