Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

1.185 προσλήψεις εποχικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις άλλων 1.185 εποχικών υπαλλήλων ύστερα από σχετικές άδειες που έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να καλυφθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες για τη λειτουργία κατασκηνώσεων (για παιδιά, ηλικιωμένους κλπ.), ιαματικών πηγών, αλλά και για την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΧ).

Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ, οι συμβάσεις εργασίας για τις κατασκηνώσεις και τις ιαματικές πηγές θα έχουν διάρκεια 2-3 μηνών και αφορούν συνολικά 705 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις (480) αφορούν την ΕΒΧ για διάφορες ειδικότητες και με 8μηνες συμβάσεις εργασίας.

Η αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ (του ν. 2190/94) άναψε «πράσινο φως» για να γίνουν 583 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων για τις κατασκηνώσεις του υπουργείου Υγείας, άλλων 117 για αντίστοιχες δημοτικές κατασκηνώσεις (του Δήμου Ν. Ιωνίας) και άλλων 5 για τη λειτουργία ιαματικών πηγών του Δήμου Ικαρίας.

Στην περίπτωση των 14 κατασκηνώσεων του υπουργείου Υγείας θα φιλοξενηθούν περίπου 7.000 άτομα σε διάφορες περιοχές και θα προσληφθούν για διάστημα έως 3 μηνών 583 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ιατροί, νοσοκόμοι, γυμναστές, φύλακες, εργάτες, ομαδάρχες, ναυαγοσώστες κλπ.

Οι 117 προσλήψεις για τις κατασκηνώσεις του Δήμου Ν. Ιωνίας (για παιδιά και μέλη ΚΑΠΗ σε 4 περιόδους 13 ημερών η κάθε μία) αφορούν παρόμοιες ειδικότητες με εκείνες του υπουργείου Υγείας, καθώς και μαγείρων, τραπεζοκόμων, παιδαγωγού, οδηγού, αποθηκάριου κλπ., καθώς και 75 ομαδαρχών ηλικίας 16-18 ετών. Οι συμβάσεις τους θα έχουν διάρκεια έως 2 μηνών.

Με 2μηνες συμβάσεις θα προσληφθούν και 5 εποχικοί υπάλληλοι του Δήμου Ικαρίας για τη λειτουργία των ιαματικών πηγών, από τις οποίες προσπορίζεται σημαντικά οφέλη, αποτελώντας την κύρια πηγή εσόδων του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.