Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Όχημα-πολυθρόνα από την Toyota

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εικόνα από το μέλλον θυμίζει το φουτουριστικό i-Real.

Ένα φουτουριστικό όχημα, βγαλμένο από το… μέλλον, παρουσίασε η Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Η ονομασία του είναι i-Real και περισσότερο φέρνει στο νου κάτι από ηλεκτρικό καρότσι αναπήρων και πολυθρόνα παρά όχημα που θα κυκλοφορεί στους δρόμους των πόλεων στο μέλλον.

Όπως είναι φυσικό, δεδομένων των τάσεων που ακολουθούν οι κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια, το i-Real είναι ηλεκτροκίνητο. Χρησιμοποιεί μπαταρίες τεχνολογίας λιθίου ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει φθάνει μόλις τα 32 χλμ/ ώρα, κινούμενο σε τρεις τροχούς.

Το «τιμόνι» με το οποίο ο χειριστής κατευθύνει το όχημα, δεν είναι παρά δύο χειριστήρια που θυμίζουν αυτά ηλεκτρονικού παιχνιδιού και τα οποία βρίσκονται «κρυμμένα» στο εσωτερικό του i-Real στο ύψος των χεριών.



Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του φουτουριστικού οχήματος είναι ο μηχανισμός που του επιτρέπει να γίνει πιο σταθερό όσο αυξάνεται η ταχύτητα. Η πίσω ρόδα σταδιακά απομακρύνεται από τις μπροστινές και το όχημα χαμηλώνει. Επιπλέον, οι ενσωματωμένοι αισθητήρες προειδοποιούν τον οδηγό για εμπόδια και κίνδυνο σύγκρουσης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.