Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Soccer Aid: Δίνοντας ελπίδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε μία φανταστική ατμόσφαιρα στο «Ολντ Τράφορντ» μαζεύτηκαν περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ για τη UNICEF στο φιλανθρωπικό παιχνίδι «Soccer Aid».


Κατά καιρούς, αρκετά είναι τα φιλανθρωπικά παιχνίδια που διεξάγονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Από τα γνωστότερα όμως, είναι το Soccer Aid. Πρόκειται για μία αναμέτρηση όπου διάσημοι πρώην ποδοσφαιριστές και αρκετοί celebrities αναμετρώνται με στόχο να μαζευτούν χρήματα για τη UNICEF. Ιδρυτής του φιλικού αυτού είναι ο Παγκόσμιας φήμης τραγουδιστής, Ρόμπι Γουίλιαμς. Η πρώτη αναμέτρηση έγινε το 2008 και χθες (27/5) διεξήχθη το τέταρτο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Σε αυτό έλαβαν μέρος αρκετοί διάστημοι celebrities (Ρόμπι Γουίλιαμς, Πάντι ΜακΓκίνες, Μάρβιν Χιουμς, Τζέιμι Τέκστον, Άστον Μέριγκολντ, Τζον Μπίσοπ, Όλι Μαρς, Τζόναθαν Γουίλις, Τζέισον Ίσακς, Μαρκ Όουεν, Μπεν Σέπαρντ) οι οποίοι αγωνίστηκαν με την ομάδα της Αγγλίας, ενώ μέρος έλαβαν και αρκετοί θρύλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου (Ντέιβιντ Σίμαν, Ντες Γουόλκερ, Τέντι Σέργιχαμ, Κέβιν Φίλιπς, Μάρτιν Κίον και Γκρέιαμ Λε Σο), οι οποίοι οδηγήθηκαν υπό τις οδηγίες του Σαμ Άλαρνταϊς.

Αντίπαλος ήταν μία μεικτή κόσμου η οποία είχε αρκετούς celebrities (Μάικλ Σιν, Γουίλ Φέρελ, Γκόρντον Ράμσεϊ (ο γνωστός μάγειρας με την εκπομπή εφιάλτης στην κουζίνα), Τζέραρντ Μπάτλερ (ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στους 300), Πάτρικ Κίτλι, Τζέμς ΜακΆβοι, Μάικ Μάιερς, Τζο Καλζάγκε, Σέρτζιο Πιτσόρνο, Έντουαρντ Νόρτον (μεγάλη μορφή του Χόλιγουντ) και Γούντι Χάρελσον), οι οποίοι ήταν στην ίδια ομάδα με τους Έντβιντ φαν ντερ Σάαρ, Γιάαπ Σταμ, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ρόι Κιν, Ερνάν Κρέσπο και Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ.

Το… σόλο της ζωής του

Για την ιστορία, νικήτρια αναδείχθηκε η Αγγλία, επικρατώντας 3-1. Η μεικτή κόσμου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 22’ αιφνιδίασε τους Άγγλους. Τότε ο κιθαρίστας του γνωστού συγκροτήματος, Kasabian, Σέρτζιο Πιτσόρνο πέτυχε το γκολ της ζωής του «κρεμώντας» τον Ντέιβιντ Σίμαν με πλασέ που θα ζήλευαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές της Ευρώπης. Θα αναρωτηθείτε πως ο Άγγλος γκολκίπερ δεχόταν κρεμαστά τέρματα στα… ντουζένια του, άρα πώς να μη το δεχτεί και στα 40… φεύγα του και θα έχετε απόλυτο δίκιο.

Η συνέχεια όμως, δεν ήταν ανάλογη με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη μεγάλη ανατροπή. Ο Σέργιχαμ έδειξε πως δεν έχει ξεχάσει το σκοράρισμα και στο 69’ έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, για να έρθει ο Γουίλκις τρία λεπτά αργότερα να κάνει την ανατροπή. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Φίλιπς στο 89’.

ΑΓΓΛΙΑ (Σαμ Άλαρνταϊς): Σίμαν (45’ Τέκστον), Σέπαρντ, Κίον (45’ Λε Σο), Γουόλκερ, ΜακΓκίνες (63’ Γουίλιαμς), Μαρς (33’ Χιούμς (89’ Ισάκς), Μπίσοπ, Γουίλκις, Μέριγκολντ (76’ Όουεν), Φίλιπς, Σέριγχαμ.
REST OF THE WORLD (Κένι Νταλγκλίς): Φαν ντερ Σάαρ (45’ Κίτλι), Σιν, Σταμ, Κιν (23’ Κρέσπο), Ράμσεϊ (66’ ΜακΆβοι), Μπάτλερ (82’ Χάρελσον), Ζέεντορφ, Λιούνγκμπεργκ, Πιτσόρνο, Φερέλ (74’ Νόρτον), Μάιερς (52’ Καλζάγκε).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.