Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα που νικά, η Ελλάδα που αντιστέκεται!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Ελλάδα που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα παιδιά της, που μέσα από τις δυσκολίες, βγαίνει πάντα πιο δυνατή… Η Ελλάδα που κερδίζει την Ευρώπη... Κερδίζει τον κόσμο! Το Onsports ευχαριστεί με τον δικό του τρόπο, τα παιδιά που δόξασαν, δοξάζουν και θα δοξάζουν την Ελλάδα.



«Και σαν πρώτα ανδρειωμένη, Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!», το πλήθος χειροκροτούσε και οι ελληνικές σημαίες ανέμιζαν. Πρώτα στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, μετά στο Μονπελιέ της Γαλλίας και λίγες ώρες αργότερα στη Μόσχα της Ρωσίας. Στη Λουκέρνη της Ελβετίας μπορεί ο Εθνικός ύμνος να μην ακούστηκε, ωστόσο πλήθος κόσμου καμάρωσε τους Έλληνες αθλητές, ενώ το ίδιο συνέβη και στο Μπάντεν της Αυστρίας!

Οι Έλληνες αθλητές, χωρίς πολλά «εφόδια» στην προετοιμασία τους, με την Πολιτεία να αδιαφορεί για τα προβλήματά τους αλλά με «όπλο» τους, το πάθος για τη νίκη, κατάφεραν να «σαρώσουν» τα μετάλλια, άλλοι σε ευρωπαϊκό και άλλοι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά… Τον «χορό» των μεταλλίων άνοιξε την προηγούμενη Τρίτη (22/5) ο Άρης Γρηγοριάδης. Ο Έλληνας κολυμβητής στα 100 μ. ύπτιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης στο Ντέμπρετσεν, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το αφιέρωσε «…στην Ελλάδα, αλλά και στους Έλληνες, με αγάπη σε όλους τους συμπατριώτες μου, που υποφέρουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Θεωρώ, ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από οποιαδήποτε άλλη φορά».

«Χρυσός» ο Γρηγοριάδης στο Ντέμπρετσεν!


 

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, αν και μόλις 19 ετών κατάφερε να κάνει όλη την Ευρώπη να… παραμιλάει με τις επιδόσεις του. Χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. πρόσθιο, χάλκινο και στα 50 μ. πρόσθιο. Ένα νέο «αστέρι» στην κολύμβηση γεννιέται και είναι Έλληνας!

Χάλκινος ο Σαμιλίδης στο Ευρωπαϊκό!

Το δεύτερο χάλκινο του Σαμιλίδη 


 

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι από τους κολυμβητές που έχει περάσει το δικό του… Γολγοθά! Να θυμίσουμε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κολυμπούσε με λαμαρίνες στο πόδι του, όπως και το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι έψαχνε ομάδα να ενταχθεί. Φυσικά, παρά τα μετάλλια που έχει πανηγυρίσει στο παρελθόν, δεν είναι από τους προνομιούχους που επιβραβεύτηκαν με θέση στο δημόσιο, οπότε πρώτος του στόχος πλέον, είναι να πάρει το πτυχίο του στα ΤΕΦΑΑ, προκειμένου να βγει στην αγορά εργασίας. Στο Ντέμπρετσεν ωστόσο, έμεινε πιστός στο ραντεβού που έχει με το μετάλλιο, όπως το συνηθίζει σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πανηγύρισε την κατάκτηση δύο χάλκινων.

Τρίτος στην Ευρώπη ο Δρυμωνάκος

Δεύτερο μετάλλιο για τον Δρυμωνάκο στο ευρωπαϊκό


 

Η Νέρι Νιαγκουάρα μπορεί να έλειπε 5 χρόνια από τους μεγάλους αγώνες, ωστόσο επέστρεψε δριμύτερη. Πανελλήνιο ρεκόρ και χάλκινο μετάλλιο ήταν τα κέρδη της, στην κούρσα των 50 μ. ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου η Νέρι Νιαγκουάρα



 

Και αφού στο Ντέμπρετσεν, οι Έλληνες έκαναν το καθήκον τους, σειρά πήρε το Μονπελιέ στην Γαλλία. Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέλαβε την πρώτη θέση στις ασκήσεις εδάφους και απέδειξε πόσο άδικο είναι που δεν θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο. Χαρά του έφερε το χρυσό μετάλλιο που «κρέμασε στο στήθος του», πικρία ωστόσο υπάρχει, που δεν θα βρίσκεται στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Πρώτος στην Ευρώπη ο Κοσμίδης



 

Στο Λονδίνο ωστόσο θα βρίσκεται ο Βλάσης Μάρας. Ο Έλληνας αθλητής έχει πλούσια τροπαιοθήκη, του λείπει όμως το Ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο θέλει σαν… τρελός να κατακτήσει το καλοκαίρι. Στο Μονπελιέ, ο Μάρας κατέλαβε την 3η θέση στο μονόζυγο και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

«Χάλκινος» ο Μάρας!


 

Όλα εξελίσσονταν ωραία και καλά στο Μονπελιέ, το ίδιο συνέβαινε όμως και στη Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου τα ελληνικά πληρώματα είχαν ήδη πανηγυρίσει τρία χάλκινα μετάλλια, στο 2οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα αδέλφια Γκουντούλα, ο Απόστολος και ο Νίκος που τερμάτισαν στην 3η θέση της δικώπου άνευ και κρέμασαν στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο.

Χάλκινο μετάλλιο για τα αδέρφια Γκουντούλα


 

Η τετράκωπος άνευ με τους Τσίλη-Τζιάλλα-Παπαχρήστο-Χρήστου που ως τα μισά της κούρσας βρίσκονταν στην 6η θέση αλλά με αντεπίθεση διαρκείας τερμάτισαν στην 3η, ανέβηκαν στο βάθρο κερδίζοντας το δεύτερο φετινό τους μετάλλιο στο θεσμό μετά το ασημένιο στο Βελιγράδι.


 

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου όμως, ανέβηκαν και οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου που τερμάτισαν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Τρία χάλκινα μετάλλια στην κωπηλασία



 

«Αυτός ο άνθρωπος, αυτός», που λέει και το λαϊκό άσμα. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Ηλίας Ηλιάδης, που δεν έχει αφήσει μετάλλιο για… μετάλλιο στο τζούντο. Σειρά είχε χθες (27/5) η Μόσχα και το Grand Slam στο οποίο κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, στην κατήγορια των -90 κιλών.

«Χρυσός» ο Ηλιάδης στη Ρωσία



 

Και «Last but not least», μετάλλιο πανηγύρισε χθες η Ελλάδα και στο Μπάντεν της Αυστρίας, όπου το ελληνικό ντουέτο στο μπιτς βόλεϊ, Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνηςκατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό σίρκουϊ.

«Ασημένιοι» οι Κοτσιλιάνος και Ζουπάνης


Κλείνοντας, να ευχηθούμε στην ανδρική ομάδα χάντμπολ του Διομήδη Άργους «καλή επιτυχία» στην αποψινή (28/5, 18:00) ευρωπαϊκή «πρόκληση», αφού αντιμετωπίζει στον τελικό την ελβετική Βάκερ στην πόλη Τουν, με στόχο την κατάκτηση του Challenge Cup.

Επίσης, «καλή επιτυχία» στην εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, που αύριο (29/5) ρίχνεται στη «μάχη» της τελικής φάσης του World League, στην πόλη Χανγκσού της Κίνας, με στόχο ένα μετάλλιο.

Γιατί όπως είπαμε και στον τίτλο μας, αυτή είναι η Ελλάδα που ΝΙΚΑ, αυτή είναι η Ελλάδα πουΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!












Πηγή: http://www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.