Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Μαΐου!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09.05.12.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. απαιτεί την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στου δικαιούχους η οποία είναι εμφανές ότι βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα» εξαιτίας της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού να ολοκληρώσει τη διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων και τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών κοινωνικών και Προνοιακών επιδομάτων. Για το σκοπό αυτό απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, καθώς και στους Προέδρους και επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην Νέα Βουλή όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. και οι φορείς μέλη της εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους στη διαδικασία της απογραφής. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η διαδικασία απογραφής ως «άλλοθι», προκειμένου να μην καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του Μαΐου στους δικαιούχους. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν επιτρέπονται εάν αναλογιστεί κανείς ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στην πλειονότητα των δικαιούχων. Οι πολίτες με αναπηρία διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Περαιτέρω καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων του μηνός Μαΐου θα οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες καταβολής των προνοιακών επιδομάτων όλης τη χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.