Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η καλή χοληστερόλη δεν προστατεύει την καρδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καταρρίπτεται το δόγμα της σύγχρονης ιατρικής.

Μια νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα με τη συμμετοχή πολλών χωρών της Ευρώπης, της Ασίας και των ΗΠΑ, έρχεται να αμφισβητήσει ότι τα υψηλότερα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης (HDL) αυτομάτως βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς ενός ανθρώπου και δρουν προστατευτικά έναντι πιθανού εμφράγματος.

Η μελέτη δεν βρήκε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ότι η μεγαλύτερη «λιποπρωτεϊνη υψηλής πυκνότητας» (HDL), ένας βασικός δείκτης που παρακολουθείται στις αιματολογικές εξετάσεις, μειώνει οπωσδήποτε τον κίνδυνο του εμφράγματος.

Οι ερευνητές εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με τη χρησιμότητα της λήψης φαρμάκων που αυξάνουν το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης.

Από την άλλη, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η «κακή» χοληστερόλη, δηλαδή η χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνη (LDL), παραμένει ένας ακριβής βιοδείκτης του κινδύνου για έμφραγμα. Μία ξεχωριστή έρευνα επιβεβαιώνει τα οφέλη των στατινών, των φαρμάκων που μειώνουν την LDL, δρώντας έτσι προστατευτικά για όσους ανθρώπους δεν έχουν ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.