Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Και άλλο σκάνδαλο με προνοιακά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Περιπτώσεις γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τα ίδια τους τα παιδιά για να εξασφαλίσουν τα χρήματα του επιδόματος κωφών εντοπίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, 35 κηδεμόνες υγιών κατά τ' άλλα από το 2006παιδιών είτε έβαζαν τα παιδιά τους να παριστάνουν πως έχουν προβλήματα ακοής είτε εμφάνιζαν άλλα παιδιά, που είναι κωφά, σαν δικά τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα 362 ευρώ του προνοιακού επιδόματος.

Η συνολική ζημιά από την κομπίνα για το δημόσιο ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ. Όπως επισημαίνει σχετικά και ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, «θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η πολιτεία θα διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων».

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στην καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου, ο κ. Μπόλαρης αν και απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την πληρωμή, την αποδίδει σε καθυστέρηση από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα όποια τεχνικά προβλήματα αναμένεται να επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.