Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Κινδυνεύουν ασθενείς από τις «κουρεμένες» εφημερίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι γιατροί.

Περιπέτεια δίχως τέλος για δυο ασθενείς οι οποίοι χρειάστηκαν αγγειοχειρουργό και νευροχειρουργό σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι κουτσουρεμένες εφημερίες και η έλλειψη κονδυλίων θα κοστίσει ανθρώπινες, ζωές λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Χειρουργός του Γ.Ν. Χατζηκώστα στα Ιωάννινα κάλεσε των εισαγγελέα για να πιέσει την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων να στείλει Αγγειοχειρουργό για να σωθεί ασθενής που κινδυνεύει η ζωή του αν δεν χειρουργηθεί άμεσα .

Ο χειρουργός από το Γ. Ν.Χατζηκώστα αντιμετώπισε το έκτακτο περιστατικό , αλλά έχριζε επέμβαση απο αγγειοχειρουργό, ενημέρωσε όπως όφειλε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που διαθέτει δυο αγγειοχειρουργούς και πήρε την απάντηση πως απουσιάζουν και δυστυχώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το Νοσοκομείο Χατζηκώστα .

Έτσι με ασθενή στα χέρια του να κινδυνεύει να πεθάνει, ο χειρουργός απο το Χατζηκώστα ενημέρωσε των εισαγγελέα για το κρίσιμο περιστατικό, και αν δεν έρθει άμεσα αγγειοχειρουργός τον ασθενή τον χάνουμε, ενώ η μεταφορά του σε άλλο Νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη , δεν μπορεί να γίνει λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού.

Δύο ημέρες νωρίτερα οι γονείς ενός 8χρονου έζησαν τργικές στιγμές όταν το παιδί έπεσε από ύψος 4 μέτρων, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι και να υποστεί αιμάτωμα εγκεφάλου αλλά και θλάση πνεύμονα.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι χειρουργοί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, όμως νευροχειρουργός δεν υπήρχε σε εφημερία ούτε καν ετοιμότητας. Ο νευροχειρουργός ήρθε εσπευσμένα από το σπίτι του, χωρίς να είναι υποχρεωμένος και μετά την εξέταση του παιδιού κανόνισε τη διακομιδή του στην Εντατική Μονάδα Παίδων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώνει τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου με τις μειωμένες αλλά και τις κενές εφημερίες, που μπορούν να κοστίσουν ακόμη και τη ζωή ενός ανθρώπου.

Οι γιατροί με αφορμή και το περιστατικό αυτό της Πέμπτης εκφράζουν για μία ακόμη φορά την έντονη δυσαρέσκειά τους για την περικοπή των εφημεριών, σημειώνοντας πως οι εφημερίες σώζουν ζωές και πως η επισφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και την υγεία των πολιτών.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.