Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Στοπ στους ανάπηρους – «μαϊμού» και στην Μ. Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια ανάπηροι – «μαϊμού» θα βρεθούν εκτός επιδομάτων στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Βρετανός Υπουργός Εργασίας, Ίαν Ντάνκαν Σμίθ είναι αποφασισμένος να φέρει ριζικές αλλαγές στα επιδόματα αναπηρίας. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Daily Telegraph», που δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Σμιθ αναφέρει ότι ο αριθμός των δικαιούχων, τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί κατά 30% – κάτι που συνιστά αλματώδη άνοδο στα ποσοστά των αναπήρων. Το κόστος των αναπηρικών επιδομάτων αυτή τη στιγμή ξεπερνά το αντίστοιχο κόστος των επιδομάτων ανεργίας και σύντομα θα ανέρχεται σε 13 δις στερλίνες σε ετήσια βάση. 

Σύμφωνα με τις δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις, το υπάρχον επίδομα θα αντικατασταθεί από ένα άλλο πιο «στοχευμένο» βοήθημα και θα το λαμβάνουν μόνον όσοι διαπιστωμένα το δικαιούνται. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, το σχέδιο που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός του μήνα προβλέψει κατάργηση στα επιδόματα της τάξεως των 2,24 δις στερλινών ετησίως και 500,000 λιγότερους δικαιούχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.