Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ηράκλειο: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι… μαϊμού-τυφλοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση με τους «μαϊμού»-τυφλούς που εντόπισε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Δέσποινα Συγγελάκη, κατά τη διαδικασία επαλήθευσης από τις κοινωνικές υπηρεσίες των στοιχείων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.

Η εισαγγελέας Ηρακλείου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις δύο υποθέσεις των επιδομάτων τυφλότητας που χορηγούνταν σε δύο δικαιούχους, από τον Απρίλιο του 2008, με παραποιημένα ιατρικά πιστοποιητικά.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Τα δύο άτομα φέρεται να είχαν σχέσεις με πρόσωπα-κλειδιά σε δημόσιες υπηρεσίες, καταφέρνοντας - όπως καταγγέλλεται - να εξασφαλίσουν το επίδομα τυφλότητας με παραποιημένα όμως πιστοποιητικά. Όπως επισημαίνεται, εμφανίζονταν να πάσχουν από μία σπάνια πάθηση που τους είχε στερήσει την όραση.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών που είχαν καταθέσει στην Πρόνοια έδειξε ότι υπήρχαν προβλήματα. Ωστόσο, η υπηρεσία, πριν να ειδοποιήσει τους ενδιαφερόμενους, με απόλυτη μυστικότητα, ήρθε σε επαφή με το οφθαλμολογικό τμήμα του Βενεζελείου Νοσοκομείου, από όπου φαίνεται ότι είχαν εξεταστεί οι δύο ασθενείς, προκειμένου να γίνει μια δεύτερη διασταύρωση στοιχείων των ιατρικών βεβαιώσεων που είχαν λάβει.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και προς τα πρόσωπα με τη βοήθεια των οποίων - όπως φαίνεται - κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες -σύμφωνα με την κα Συγγελάκη- συνεχίζουν τους ελέγχους για το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.