Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δωρεάν εξετάσεις ούρων από 28 έως 3 Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η ακράτεια ούρων επηρεάζει το 20-30% του πληθυσμού.

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ)προσφέρει δωρεάν εξέταση από ουρολόγο την εβδομάδα 28 Μαΐου - 3 Ιουνίου, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της ακράτειας ούρων.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 211 800 86 08 για να κλείσουν ραντεβού.

Εκτιμάται ότι το 20%-30% του γενικού πληθυσμού πάσχει από ακράτεια ούρων και, όπως είπε ο λέκτορας Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, Ηρακλής Μητσογιάννης, η συχνότητα αυτού του συμπτώματος είναι ιδιαίτερα μεγάλη και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι γυναίκες έχουν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν ακράτεια σε σχέση με τους άνδρες και η πιθανότητα αυτή αυξάνει σημαντικά με την πάροδο της ηλικίας.

Η διαταραχή αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να προκαλέσει προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα.

Πολλοί από τους πάσχοντες αποφεύγουν να τη συζητούν και να αναζητούν ιατρική βοήθεια. Εάν η ακράτεια δεν αντιμετωπιστεί, είπε ο κ. Μητσογιάννης, μπορεί να οδηγήσει τον πάσχοντα σε κοινωνική απομόνωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ακράτεια ούρων είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Αναφερόμενος στις δράσεις που προγραμματίζονται για την «Εβδομάδα Ακράτειας», ο Συντονιστής Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», Ηρακλής Πούλιας, είπε ότι εκτός από το ραντεβού με ουρολόγο η ΕΟΕ θα διανέμει έντυπο υλικό με πληροφορίες για το θέμα της ακράτειας σε τέσσερις Δήμους (Πειραιώς, Περιστερίου, Αμαρουσίου, Νέας Σμύρνης).

Επίσης, ενημερωτικό υλικό θα δοθεί και σε ΚΑΠΗ, εκκλησίες, λαϊκές αγορές, σταθμούς μετρό, φαρμακεία και νοσοκομεία, ενώ θα τοποθετηθούν αφίσες σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.