Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ασπίδα κατά του διαβήτη το πρωινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το πρώτο γεύμα της μέρας μπορεί να σώσει τους άνδρες.

Ερευνητικά δεδομένα από μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard στις Η.Π.Α. αποκάλυψε ότι οι άνδρες που συστηματικά δεν τρώνε πρωινό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Τα στοιχεία της έρευνας που έγινε σε 30.000 άνδρες δείχνουν πως ακόμα και αυτοί που δεν είναι παχουλοί και τρώνε υγιεινά και ισορροπημένα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη εφόσον δεν καταναλώνουν πρωινό.

Στο αρχικό στάδιο της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, κανένας από τους άνδρες δεν είχε διαβήτη. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που που σπανίως κατανάλωναν πρωινό είχαν κατά 21% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν συστηματικά πρωινό.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες όσον αφορά τη λήψη πρωινού 29.206 ανδρών για μια περίοδο 16 ετών.

Επιπλέον, αυτοί που έτρωγαν ισορροπημένα μεν αλλά μόνο μια ή δυο φορές την ημέρα είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η κατανάλωση τριών κυρίως γευμάτων την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού φαίνεται ότι αποτελεί το ιδανικό διατροφικό μοτίβο που κρατάει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μακριά από τους άνδρες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν παρόμοιες έρευνες που να αφορούν τις γυναίκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.