Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Η χειρότερη μαία όλων των εποχών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έριξε το μωρό στο πάτωμα, παραλίγο να σκοτώσει τη μητέρα και άλλα πολλά!
Μια 56χρονη μαία, ονόματι Νταϊάνα Γουόργουικ, κινδυνεύει με απόλυση, καθώς έριξε ένα νεογνό στο πάτωμα με το κεφάλι, και παραλίγο να προκαλέσει ηλεκτροπληξία στη γυναίκα που το γεννούσε.

Συγκεκριμένα, καθώς κρατούσε το νεογέννητο μωρό, αυτό της γλίστρησε από τα χέρια της και προσγειώθηκε με το κεφάλι στο πάτωμα και στη συνέχεια παραλίγο να σκοτώσει τη μητέρα του νεογνού, καθώς σκόπευε να τοποθετήσει ένα μηχάνημα καρδιοτοκογραφίας μέσα στη πισίνα τοκετού, ενώ αυτό ήταν συνδεδεμένο στη πρίζα!

Η ίδια δήλωσε ότι είχε αποσπαστεί η προσοχή της από την ασθένεια της μητέρας της και ότι έριξε το μωρό «κατά λάθος».

«Η αδιακρισία, η επιπολαιότητα και η απροσεξία είναι οι λέξεις που ταιριάζουν με το περιστατικό. Παρά την εκπαίδευση της, διέπραξε ένα πολύ σοβαρό λάθος. Αγνόησε πλήρως το ιερό έργο της εργασίας της και η περίπτωση θα εξεταστεί εξονυχιστικά», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη μαία παρεκκλίνει της πρέπουσας συμπεριφοράς της.

Στο παρελθόν, είχε κλέψει ένα αποσμητικό από τη τσάντα μιας ασθενούς και άρχισε να το ψεκάζει στις μασχάλες της και να καθαρίζει τα… παπούτσια της!

Επιπλέον, αρκετές γυναίκες είχαν παραπονεθεί στο μαιευτήριο ότι η μαία φωνάζει βίαια στις ετοιμόγεννες γυναίκες, σε απόσταση μόλις 15 εκατοστών από τα πρόσωπά τους.

Η Γουόργουικ έγινε νοσοκόμα το 1981 και μαία το 1993. Ωστόσο, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απείχε από την εργασία και όταν επέστρεψε δεν πραγματοποίησε την αναγκαστική πρακτική άσκηση. Σήμερα, το Συμβούλιο Μαιευτικής εξετάζει το ενδεχόμενο απόλυσης της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.