Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τα υπέρβαρα παιδιά ζουν λιγότερο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων ο κίνδυνος για πρόωρο θάνατο αυξάνεται για όσους έχουν ή είχαν αυξημένο βάρος στα 18 τους, καθώς η παχυσαρκία υπερδιπλασιάζει το συγκεκριμένο ρίσκο. Η έρευνα αυτή έδειξε πως οι νέοι που είναι υπέρβαροι παρουσιάζουν ίδιο ρίσκο με αυτούς που καπνίζουν 10 τσιγάρα ημερησίως. Αξιοσημείωτο είναι το ότι όσο αυξάνεται το περιττό πάχος, τόσο πιο επικίνδυνο είναι αυτό, όπως και όταν αυξάνεται ο αριθμός των τσιγάρων, πάλι το ρίσκο αυξάνεται και οι «προχωρημένοι» καπνιστές έχουν υπερδιπλάσιο ρίσκο πρόωρου θανάτου, σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Αν βέβαια μιλήσουμε για συνδυασμό τον δύο αυτών κινδύνων για την υγεία, δηλαδή για το κάπνισμα και το βάρος και σκεφτούμε ένα υπέρβαρο έφηβο που καπνίζει, τότε ο κίνδυνος αυξάνεται εις διπλούν και βέβαια είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνει γρήγορα. Για όσους θέλουν να μάθουν καλύτερα ποιος είναι υπέρβαρος και ποιος παχύσαρκος θα πρέπει να δουν το δείκτη σωματικής μάζας του ενδιαφερόμενου. Συγκεκριμένα υπέρβαρος ορίζεται κάποιος που έχει δείκτη σωματικής μάζας μεταξύ 25 – 30, ενώ παχύσαρκος όταν ο δείκτης είναι πάνω από 30.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η μελέτη αυτή δίνει τα ίδια αποτελέσματα (πρόωρου θανάτου) και για όσους ζυγίζουν πολύ λιγότερο από το κανονικό στην ηλικία των 18 ετών, ειδικά αν είναι καπνιστές.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.