Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ήρθαν κυνηγημένοι, έφυγαν ήρωες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στην πατρίδα τους οι σοροί των Πακιστανών που σκοτώθηκαν στο Κρυονέρι.

Για την ελληνική πολιτεία ήταν δύο Πακιστανοί μετανάστες, δύο ακόμη αλλοδαποί χωρίς χαρτιά. Στη δύσκολη στιγμή όμως, όταν δύο συνάνθρωποι τους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στις ράγες του τρένου στο Κρυονέρι, ήταν εκείνοι που έτρεξαν να βοηθήσουν.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του ηλικιωμένου ζευγαριού που παρακαλούσε για βοήθεια. Η τραγική πρόσκρουση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν και οι τέσσερις τη ζωή τους.

Με την αυτοθυσία τους, ο 33χρονος Βακάρ Αχμέντ και ο 18χρονος Χουμαγιούν Ανουάρ, απέδειξαν πως είχαν όνομα, πρόσωπο, ψυχή,ανθρωπιά.

Είναι η άλλη, αθέατη πλευρά των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα… Τα άψυχα κορμιά των νεαρών από το Πακιστάν επέστρεψαν στη χώρα τους για να ταφούν. Τις σωρούς τους υποδέχθηκαν οι συγγενείς τους με τιμές ηρώων.

Η σκέψη ότι έχασαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν δύο ανθρώπους είναι η μόνη που απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους.

Εκτός όμως από τους αδικοχαμένους Βακάρ και Χουμαγιούν, άλλοι δύο μετανάστες ο Μασαούντ και ο Αχμέντ, έσπευσαν να σώσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι που εγκλωβίστηκε στις ράγες του τρένου και οι οποίοι γλίτωσαν τελευταία στιγμή από φρικτό θάνατο.

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι δυο τους βρίσκονταν από την πλευρά που μπορούσαν να δουν την αμαξοστοιχία, κι αυτό ήταν που τους έσωσε τη ζωή.

Παρόλα αυτά, ο 32χρονος Μασαούντ, που είχε τραυματιστεί στο πόδι βρισκόταν σε σοκ και δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Τώρα, ο Μασαούντ σκέφτεται να γυρίσει για λίγο στο Πακιστάν, για να «ξεφύγει» το μυαλό του και να δουν οι γονείς του ότι είναι σώος.

Όσο για τον Αχμέντ, περνά καθημερινά από το σημείο του δυστυχήματος για να θυμηθεί τους φίλους του που χάθηκαν εκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.