Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η αναπηρία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με όρους τηλεθέασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Ο νομαρχιακός σύλλογος αναπήρων τονίζει ότι η πάταξη των φαινομένων διαφθοράς δεν επιτρέπει την αμφισβήτηση του συνόλου των αναπήρων.

Για την αδιάκριτη στοχοποίηση και αμφισβήτηση όλων των ατόμων αναπηρία, με αφορμή τα αριθμητικά στοιχεία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, εγκαλεί το πολιτικό σύστημα, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ της Καβάλας, ενώ δηλώνει πως δεν θα αποδεχθεί τα άτομα με αναπηρία να γίνουν «οι παράπλευρες απώλειες» του πολέμου της διαφθοράς για δημοσιονομικούς λόγους.

Όπως σημειώνει αισθάνθηκε την ανάγκη να τοποθετηθεί με αφορμή τα αριθμητικά δεδομένα της απογραφής των επιδοματούχων ατόμων με αναπηρία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Το βασικό στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα – επισημαίνει - είναι ο αριθμός των ατόμων που δεν απογράφηκαν, που από μόνος του δεν παραπέμπει σε μαϊμούδες, επιδημίες και βιομηχανίες. Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά και τα όποια συμπεράσματα να αποτελέσουν προϊόν σοβαρής επεξεργασίας και όχι εικασιών χάριν τηλεθέασης. Αντί για αυτό και ενώ η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την κρίση και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία, το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί αφειδώς φράσεις όπως βιομηχανία τυφλών, επιδημία αναπήρων… χωρίς να προφυλάξει τους πραγματικούς ανάπηρους.

Ο Σύλλογος τονίζει:«Όλοι αυτοί που τώρα ανακάλυψαν την Αμερική της διαφθοράς στην Ελλάδα, τόσα χρόνια που το αναπηρικό κίνημα έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για φαινόμενα διαφθοράς, κώφευαν, ίσως γιατί χρησιμοποιούσαν τις δικές μας πλάτες για τα δικά τους τοπικά πολιτικά παιχνίδια. Όλοι αυτοί οι σύγχρονοι Κολόμβοι μας χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με πρόχειρους όρους γενίκευσης βάζουν στο στόχαστρο της αμφισβήτησης το σύνολο των αναπήρων της χώρας. Παράλληλα χρησιμοποιώντας ως σημαία οικονομικά μεγέθη, δίνουν στρεβλή εικόνα στο σύνολο της κοινωνίας για τα επιδόματα των αναπήρων».

Όλα τα χρόνια – συνεχίζει – η πολιτεία μόνιμα αμφισβητούσε την αναπηρία και υπέβαλε τους ανάπηρους σε διαρκείς επανεξετάσεις από τις υγειονομικές επιτροπές, λες και θα γινόταν θαύμα και θα γλίτωναν από την αναπηρία. Τώρα προσπαθούν να αμφισβητήσει όλη η κοινωνία τους ανάπηρους.

Δηλώνει πως η αναπηρία είναι μέρος του κοινωνικού ιστού και δεν θα αποδεχθούν απομόνωση και αποβολή, επειδή το πολιτικό σύστημα αξιοποιεί τα αποτελέσματα της απογραφής μόνο προς τη κατεύθυνση της στοχοποίησης. «Για το διάτρητο πολιτικό – διοικητικό σύστημα παραγωγής αυτών των νοσηρών φαινομένων, ούτε κουβέντα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Καλεί το πολιτικό σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σταματώντας την αδιάκριτη στοχοποίηση και αμφισβήτηση όλων των αναπήρων και καταλήγει: «Αν για αυτούς ο πόλεμος της διαφθοράς στο χώρο της αναπηρίας κηρύχθηκε για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους και όχι για την προστασία των πραγματικών ατόμων με αναπηρία και ολόκληρης της κοινωνίας, εμείς δηλώνουμε πως στον πόλεμο αυτό δεν θα γίνουμε η παράπλευρη απώλεια. Όλοι εμείς τα άτομα με αναπηρία, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα διεκδίκησης, γιατί για εμάς ο αγώνας αυτός είναι αγώνας επιβίωσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.