Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αναστολή πληρωμής δύο δόσεων για δάνεια πυρόπληκτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συνάντηση είχε ο Φ. Σαχινίδης με βουλευτές πυρόπληκτων νομών.

Σύσκεψη έγινε χθες στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη και των έξι προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και βουλευτές των νομών. Από τη Μεσσηνία παρόντες ήταν οι βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος», κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός δεσμεύτηκε για την αναστολή καταβολής των δύο πρώτων δόσεων των εγγυημένων από το ελληνικό Δημόσιο δανείων, ήτοι αυτών στις 30/6/10 και 31/12/12, οι οποίες θα μεταφερθούν για πληρωμή προστιθέμενες, αντίστοιχα, στην προτελευταία και τελευταία δόση αποπληρωμής.

Η δέσμευση αφορά τόσο στα δάνεια που προϋπήρχαν των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και μετατράπηκαν σε πυρόπληκτα, όσο και στα νέα κεφάλαια που χορηγήθηκαν λόγω των πυρκαγιών.

Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση με πρωτοβουλία του, μεταξύ του ιδίου, των Επιμελητηρίων και των διοικήσεων των εμπλεκόμενων τραπεζών (ΕΤΕ, ΑΤΕ, Πειραιώς και ALPHA), για τη δυνατότητα αντίστοιχων χειρισμών στα μη εγγυημένα από το ελληνικό Δημόσιο πυρόπληκτα δάνεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην τελευταία τους συνάντηση τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Εύβοιας και Αχαΐας είχαν ζητήσει παράταση της περιόδου χάριτος των πυρόπληκτων δανείων για μία τετραετία. Στην επιστολή που είχαν στείλει στον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωναν ότι «εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης είναι ανέφικτη η πληρωμή των δόσεων» και ότι «αν δε δοθεί παράταση, τα δάνεια θα καταστούν ανεπίδεκτα είσπραξης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.