Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πώς θα υποβάλλετε ηλεκτρονικά τη δήλωσή σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την έκδοση κλειδαρίθμου.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που υποχρεώνει σε ηλεκτρονική υποβολή όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους, με εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ, εισάγει καινά δαιμόνια για τους φορολογούμενους, που όλα αυτά τα χρόνια επέλεγαν σταθερά το δρόμο για το γκισέ. Εκτός από αυτούς, υπάρχουν και όσοι έχουν ήδη αποκτήσει τον – απαραίτητο για την ηλεκτρονική υποβολή - κλειδάριθμο. Τι θα ισχύσει, λοιπόν, φέτος;

Σύμφωνα με οδηγίες, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων:

Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΚΕΠΥΟ, που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου, ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο), καθ’ όλο το έτος χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.

Όσοι φορολογούμενοι υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, θα λάβουν συστημένη επιστολή από το ΚΕΠΥΟ με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.

Η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.

Δηλαδή, για να αποκτήσετε κλειδάριθμο, ώστε να μπορείτε να υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση ηλεκτρονικά, δεν θα αποφύγετε την επίσκεψη στη ΔΟΥ, όπου υπάγεστε, ούτε τη γραφειοκρατία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.