Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πονούν περισσότερο όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι δείχνουν οι έρευνες.

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα ερευνών που εξετάζουν τη σχέση όσων έχουν κόκκινα μαλλιά με τον πόνο.
Ερευνητές του Southampton University Hospital πραγματοποίησαν εξετάσεις σε κοκκινομάλλες εθελόντριες και εθελοντές άνω των 30 ετών.

Οι ερευνητές υπέβαλαν τους εθελοντές σε αναισθησία και στη συνέχεια τους έκαναν ηλεκτρικά σοκ μικρής έντασης στον μηρό. Παράλληλα, υπέβαλαν στην ίδια δοκιμασία μια ομάδα ελέγχου από άνδρες και γυναίκες με καστανά και μαύρα μαλλιά.

Παρόλο που τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται σε μερικούς μήνες καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη, προηγούμενες μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Louisville το 2002 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες με κόκκινα μαλλιά χρειάζονταν 19% περισσότερο παυσίπονο συγκριτικά με τις μελαχρινές.

Ακόμη, μία δανέζικη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κοκκινομάλλες ήταν πιο επιρρεπείς στο κρυολόγημα και στον πονόδοντο. Παράλληλα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κοκκινομάλλες μάλλον ανέχονται καλύτερα αρκετούς δερματικούς πόνους και μπορούσαν να φάνε με μεγαλύτερη άνεση καυτό φαγητό.

Τέλος, οι ερευνητές του Louisville, το 2009 διαπίστωσαν ότι οι κοκκινομάλες ήταν δυο φορές πιο πιθανό να αποφύγουν τις επισκέψεις στον οδοντίατρο σε σύγκριση με τις μελαχρινές και τις καστανές γυναίκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.