Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μπορεί να παίζει ξέγνοιαστος ξανά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο μικρός Μάριος κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο στο μάτι.

Το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη του μικρού Μάριου Χιμεκλάρι, ο οποίος πέρασε μία απίστευτη περιπέτεια με την υγεία του, αλλά κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο στο μάτι.

Ο οκτάχρονος Μάριος, παιδί οικονομικών μεταναστών που ζουν στον Πολιχνίτο της Λέσβου, βρέθηκε αντιμέτωπος το Δεκέμβριο με μια ιδιαίτερα σκληρή δοκιμασία.

Όπως αναφέρει το emprosnet.gr, ένα μικρό κοκκίνισμα που εμφανίστηκε στο μάτι του Μάριου πριν ένα χρόνο περίπου ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ο Γολγοθάς για το αγγελούδι όπου μετά από τέσσερα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε μάταια καθώς δεν είχε διαγνωστεί ο καρκίνος στο μάτι (από τον οποίο έπασχε τελικώς), υποβλήθηκε και σε επέμβαση αφαίρεσης του ματιού στην Ιταλία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα προβλήματα από εκεί και έπειτα ήταν πολλά, με τους γονείς του μικρού να τα βγάζουν δύσκολα πέρα, δηλώνοντας όμως πως θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν το γιο τους, ο οποίος έπρεπε να κάνει ακόμη μια εγχείρηση τοποθέτησης τεχνητού ματιού. Σχεδόν αμέσως μετά την αφαίρεση του ματιού, ο μικρός υποβλήθηκε σε εγχείρηση τοποθέτησης τεχνητού ματιού σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα και σήμερα πια, ο Μάριος μπορεί να πηγαίνει σχολείο και να παίζει μπάλα με τους φίλους του, χωρίς κανένα πρόβλημα. Από εκεί και έπειτα, ο οκτάχρονος θα πρέπει να πηγαίνει τρεις φορές το χρόνο στην Αθήνα, ώστε οι γιατροί να ρυθμίζουν το μάτι και να το προσαρμόζουν στις ανάγκες του παιδιού που μεγαλώνει. Ενώ μόλις συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και μετά, η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πατέρας του παιδιού στο «Εμπρός», μπορεί ο καρκίνος από το μάτι να αφαιρέθηκε, όμως οι γιατροί πάντα φοβούνται για τον κίνδυνο της μετάστασης στο κεφάλι. Για το λόγο αυτό, ο μικρός Μάριος κάθε χρόνο θα υποβάλλεται σε μια σειρά από εξετάσεις στην Αθήνα, οι οποίες θα δείχνουν αν υπάρχει ή όχι κάτι ανησυχητικό. Το ευχάριστο είναι πως οι εξετάσεις που έγιναν, έδειξαν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού ήταν «πεντακάθαρες».

Στο μεταξύ, το μεγάλο κόστος των εισιτηρίων, των επεμβάσεων, της διαμονής και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έκανε δυσβάσταχτη την επιβίωση της οικογένειας που διέθεσε ό,τι είχε και δεν είχε για το καλό του παιδιού τους. Στο πλάι τους, όμως, βρέθηκε όμως αρκετός κόσμος, που έδειξε για ακόμη μια φορά ότι υπάρχει ανθρωπιά στις μέρες μας και τους στήριξε κυρίως οικονομικά αλλά και ψυχολογικά στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.