Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τρέφουν ελπίδες οι άποροι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Η φτώχεια φέρνει τεράστια αύξηση των αιτήσεων», λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος
Άστεγοι, άνεργοι, άποροι και εκατοντάδες άλλοι πολίτες που δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα πιάτο φαγητό, βρίσκουν παρηγοριά στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, οι πόρτες του κοινωνικού παντοπωλείου ανοίγουν. Διακόσιες οικογένειες το εξάμηνο καταφθάνουν στην οδό Σοφοκλέους προκειμένου να προμηθευτούν προϊόντα για να ζήσουν. Δεν πληρώνουν με χρήματα αφού δεν τα διαθέτουν. Κάθε Μάιο και Οκτώβριο γίνονται οι αιτήσεις και οι πιο… τυχεροί (που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί η ανεργία και η φτώχεια τύχη!) μπορούν να πηγαίνουν εκεί και να αγοράζουν τρόφιμα.

Σε αυτούς τους ανθρώπους που θα εγκριθούν, οι υπάλληλοι της κοινωνικής υπηρεσίας του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, δίνουν μία κάρτα με το ποσό των 100 ευρώ για κάθε άτομο μηνιαίως. Δηλαδή, ο κάθε ένας μπορεί να ψωνίζει από εκεί την εβδομάδα τρόφιμα που αντιστοιχούν στα 25 ευρώ.



Μία φορά την εβδομάδα πηγαίνουν στο κοινωνικό παντοπωλείο οι πολίτες

Τα άτομα που επιλέγονται για το κοινωνικό παντοπωλείο, όπως εξηγεί στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, Γιώργος Αποστολόπουλος, είναι κυρίως άνεργοι και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα υγείας.



Στα… ύψη οι αιτήσεις φτωχών οικογενειών


Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, όπως εξηγεί ο κ. Αποστολόπουλος, οι αιτήσεις των ανθρώπων που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. «Τουλάχιστον κατά 25% μέσα σε διάστημα ενός έτους και περιμένουμε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολύ περισσότερες αιτήσεις», λέει χαρακτηριστικά.





Στο μεταξύ όμως, οι οικογένειες που επιλέγονται για κάθε εξάμηνο, δεν έχουν δικαίωμα να ξανακάνουν αίτηση μόλις περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Δεν μπορούν να κάνουν συνέχεια αιτήσεις. Όταν περάσει αυτό το διάστημα των έξι μηνών, θα πρέπει να πάρουν σειρά άλλες οικογένειες. Βέβαια, μετά από μια χρονική απουσία, μπορούν να ξανακάνουν αίτηση», αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος.

Και εξηγεί ότι όσες οικογένειες δεν πηγαίνουν στο κοινωνικό παντοπωλείο, μπορούν να σιτίζονται καθημερινά από το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων που μοιράζει καθημερινά φαγητό σε άστεγους και άπορους ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.