Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το κίνημα της πατάτας εξαπλώνεται…

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Θα γίνει και σε άλλα προϊόντα», λέει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται στις περιοχές όπου διανέμονται φθηνές πατάτες. Χθες, από πολύ νωρίς το πρωί, κάτοικοι διαφόρων περιοχών έσπευδαν κατά εκατοντάδες για να προμηθευτούν φθηνές πατάτες Νευροκοπίου.

«Γιατί να μην τις αγοράζουμε; Είναι πολύ προσιτή η τιμή τους στην κρίση που περνά η χώρα μας», λέει στο newsbeast.gr η συνταξιούχος Γεωργία Μ., που βρέθηκε στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού για να αγοράσει 10 κιλά από το συγκεκριμένο προϊόν.

Χθες, στους περισσότερους δήμους της πρωτεύουσας, το προϊόν αυτό που κατάφερε να τα… βάλει με τους μεσάζοντες, πωλείτο προς 0,30 ευρώ το κιλό. «Αρκετά οικονομικό τη στιγμή που στις λαϊκές πωλείται προς 0,80 ευρώ το κιλό», λένε οι καταναλωτές, οι οποίοι θέλουν – περισσότερο από τον καθένα- να δίνονται και άλλα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Για την παράκαμψη των μεσαζόντων μιλά και ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης. Όπως λέει ο Χρήστος Κορτζίδης, με τη βοήθεια ενός συνεταιρισμού, σκοπεύουν το επόμενο διάστημα να φέρουν και άλλα προϊόντα σε προσιτές για τους καταναλωτές τιμές.


 

Στο μεταξύ, οι δήμοι δεν έχουν σταματήσει το μοίρασμα της πατάτας. Την επόμενη Κυριακή αναμένεται στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού να μοιραστούν ακόμη 40 τόνοι σε όσους έχουν προλάβει να παραγγείλουν το προϊόν.

Πάντως, οι καταναλωτές, όπως λένε, προτιμούν να αγοράζουν φθηνά προϊόντα.


 

Δείτε βίντεο με τον κόσμο να περιμένει, παρά το τσουχτερό κρύο, να προμηθευτεί τις πατάτες





Κατά εκατοντάδες προσέρχονται οι καταναλωτές στα σημεία διακίνησης της φθηνής πατάτας Ακόμη και με τα πόδια σπεύδουν οι καταναλωτές για να προμηθευτούν το φθηνό προϊόν Στους πάγκους που στήνουν οι δήμοι, οι καταναλωτές δίνουν το όνομά τους, πληρώνουν το αντίτιμο και στη συνέχεια προμηθεύονται τις πατάτες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.