Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αυξάνονται δραματικά οι ασθενείς στους Γιατρούς του Κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ανασφάλιστοι και άποροι εξετάζονται από εθελοντές ιατρούς.

Καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα τα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, στο κέντρο της Αθήνας, είναι ανοιχτά και δέχονται ασθενείς. Άνθρωποι ανασφάλιστοι, άποροι, που διαθέτουν ή όχι έγγραφα, περνούν την πόρτα των ιατρείων για να εξεταστούν από τους εθελοντές ιατρούς. «Δεν πληρώνουν τίποτα. Κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει καλά ο κόσμος», λέει στοnewsbeast.gr ο πρόεδρος τους, Νικήτας Κανάκης.

Κάθε μέρα περίπου 100 άτομα έρχονται στην οδό Σαπφούς, λίγο πιο κάτω από την Ομόνοια, όπου λειτουργούν τα πολυϊατρεία. Ανάμεσα στα άτομα αυτά, υπάρχουν και Έλληνες, περίπου 20 στον αριθμό. «Μπορεί οι περισσότεροι να είναι αλλοδαποί, όμως, βλέπουμε ότι όσο περνά ο καιρός, οι Έλληνες που μας επισκέπτονται, αυξάνονται. Και αυτό οφείλεται αποδεδειγμένα στην οικονομική κρίση και την ανεργία της εποχής», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Ο Νικήτας Κανάκης όταν πρωτοξεκίνησε ως εθελοντής στους Γιατρούς του Κόσμου δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια μέρα θα έστρεφε τη δράση του τόσο πολύ στη χώρα μας και θα οργάνωνε εκστρατείες για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.



Αυτή τη στιγμή μάλιστα, όπως παραδέχεται, σε περίπου επτακόσιες οικογένειες διανέμονται βασικά τρόφιμα. «Αυτό που ζούμε με σοκάρει και με κάνει να ντρέπομαι» προσθέτει. Και λέει ότι στα γραφεία του Περάματος υπάρχουν ακόμη χειρότερα προβλήματα. «Μέχρι πέρυσι το 5% των ανθρώπων που χρειάζονταν εξέταση ήταν Έλληνες. Αυτή την περίοδο το ποσοστό των ελλήνων ασθενών έχει φθάσει στο 20% για τα γραφεία της Αθήνας και περίπου στο 90% κυμαίνεται στα γραφεία του Περάματος», συμπληρώνει.



Και λέει ότι για να μη στερέψουν οι αποθήκες τους από χρήσιμα φάρμακα, ο κόσμος μπορεί να τους προσφέρει κάποια ώστε να βοηθούνται οι συνάνθρωποί τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.