Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Ο χυμός από παντζάρι μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά.

Ένα ποτήρι από χυμό παντζαριού τη μέρα μπορεί να είναι το «κλειδί» για την πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, αναφέρουν ερευνητές.

Ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Reading βρήκαν ότι μικρές δόσεις από χυμό παντζαριών μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 500 ml χυμού παντζαριού οδηγεί σε μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσα σε 24 ώρες.

Η ομάδα της καθηγήτριας Julie Lovegrove του τμήματος Τροφίμων και Επιστημών Διατροφής του πανεπιστημίου βρήκε ότι η κατανάλωση μόλις 100 γραμμαρίων μέσα σε 0-4 ώρες οδηγούσε σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.