Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαμαρτυρία στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης.

Δίωρο συμβολικό κλείσιμο των σχολείων του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης (1ο και 2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και καθιστική διαμαρτυρία στην αυλή του παλιού δημαρχείου πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές.

Η συγκέντρωση έγινε εξαιτίας του προβλήματος σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν οι 800 μαθητές της περιοχής, αλλά και για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του νέου σχολείου που θα αποσυμφορήσει τις υπάρχουσες σχολικές αίθουσες.

Το νέο σχολείο, που πρόκειται να στεγάσει το γυμνάσιο ή το λύκειο, άρχισε να χτίζεται το 2007, ωστόσο μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και γραφειοκρατίας. Το αποτέλεσμα είναι οι 800 μαθητές των σχολείων να κάνουν τα μαθήματά τους τα τελευταία χρόνια σε κοντέινερ, αποθήκες και ενοικιαζόμενα καταστήματα.

Ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, που πλέον έχει την αρμοδιότητα κατασκευής του νέου σχολείου, διαβεβαίωσε τους Συλλόγους Γονέων ότι έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την αποπεράτωση του έργου, ωστόσο οι εργασίες δεν ξεκινούν, καθώς εδώ και έξι μήνες καθυστερεί η διαδικασία μεταβίβασης της σύμβασης του εργολάβου από την περιφέρεια στον δήμο, λόγω του Καλλικράτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.