«Ναι μεν, αλλά» λέει η τρόικα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μάρκ Φλάναγκαν, η τρόικα δεν είναι αρνητική στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να εξασφαλισθεί η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, πιο απλά να φορολογηθούν περισσότεροι ή άτομα που σήμερα δεν φορολογούνται.
Το στέλεχος του ΔΝΤ, μιλώντας χθες στην Ουάσιγκτον, άφησε να εννοηθεί ότι αν καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα μειωθούν και οι υψηλοί -όπως αναγνώρισε- φορολογικοί συντελεστές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική φορολογική διοίκηση εκσυγχρονίζεται και μαθαίνει πώς να εντοπίζει στοχευμένα τη φοροδιαφυγή και να εισπράττει φόρους, ενώ αλλαγές επέρχονται και στη λειτουργία της δικαιοσύνης, η οποία αποφασίζει πλέον πιο γρήγορα για τις φορολογικές υποθέσεις.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Χόρστ Ράιχενμπαχ ότι 8 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων φορολογικων οφειλών δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη, σημείωσε πως θα εισπραχθούν και ότι πριν την έλευση της τρόικας, οι οφειλές αυτές παρέμεναν στα αζήτητα για 10 με 12 χρόνια , για μια «αιωνιότητα», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως φορολογικές αμνηστεύσεις και περαιώσεις θα πάψουν και ότι πλέον οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.