Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών στο Δήμο Βόλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Προσφέρεται διαμονή σε γυναίκες θύματα βίας.

Μία ακόμη σημαντική δομή κοινωνικής παρέμβασης θα αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Βόλου, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, ύψους 700.000 ευρώ, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Η πρωτοποριακή αυτή δομή θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στις γυναίκες της πόλης και της περιοχής που έχουν ανάγκη συμπαράστασης και φιλοξενίας,όπως αναφέρει το thessalianews.gr.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου είναι ένας από τους πέντε Δήμους της Ελλάδας που, χωρίς να αποτελεί έδρα της περιφέρειας, θα αποκτήσει Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών, έπειτα από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δημάρχου Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη και τη θετική αντιμετώπιση που υπήρξε από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Στρατάκη.

Η δημιουργία Ξενώνα φιλοξενίας πλήρους και μικρής διάρκειας διαμονής για γυναίκες θύματα βίας και των παιδιών τους, δυναμικότητας 20 περίπου θέσεων, εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (κυρίως ενδοοικογενειακή βία και trafficking).

Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 700.000 ευρώ, αφορά την κάλυψη των δαπανών δημιουργίας και λειτουργίας του ξενώνα τουλάχιστον για μία τριετία και το αργότερο μέχρι 31-12-2015. Σημειώνεται ότι ο Δημοτικός Κώδικας (Νόμος 3463/2006) προβλέπει ως αρμοδιότητα των Δήμων τη συμβουλευτική στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά συνοικούντων προσώπων και παράνομης εμπορίας και διακίνησης.

Τέλος, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Ξενώνες στην παροχή των προαναφερόμενων υπηρεσιών, προβλέπεται η κατάλληλη στελέχωση, με απασχόληση τουλάχιστον πέντε (5) στελεχών, μεταξύ των οποίων Ψυχολόγος με εμπειρία / εξειδίκευση σε θέματα βίας ή με επιμόρφωση σε θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γυναικών / γυναικών θυμάτων βίας, Κοινωνική/ός Λειτουργός με εμπειρία/ εξειδίκευση σε θέματα βίας ή και ψυχοκοινωνικής στήριξης ή συμβουλευτικής γυναικών / γυναικών θυμάτων βίας, ή με επιμόρφωση σε θέματα υποστήριξης ή και συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας και Ψυχολόγος με ειδίκευση ή και εμπειρία στην Παιδοψυχολογία ή παιδαγωγός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.