Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ με χορηγία του ΟΠΑΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το χώρο στο Αττικό Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Π. Γερουλάνος.

Επίσκεψη στη θεραπευτική μονάδα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Αττικό Νοσοκομείο, πραγματοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Η μονάδα λειτουργεί από χθες, Δευτέρα, χάρη σε χορηγία του ΟΠΑΠ ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, η οποία και προέκυψε από τις ρήτρες βίας που έχει επιβάλει ο οργανισμός στα συμβόλαια χορηγίας που έχει με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, όταν οι οπαδοί τους εμπλέκονται σε επεισόδια.

«Η απόφαση που πήραμε, να επενδυθούν οι ρήτρες βίας από τον ΟΠΑΠ, ώστε να δημιουργηθούν μονάδες αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών οδήγησε στη μονάδα που βλέπετε σήμερα. Συνεργαστήκαμε στενά με το υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΑΝΑ, ώστε με τη λειτουργία περισσότερων μονάδων υποκατάστασης να επιτύχουμε, μεταξύ άλλων, και αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας» δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

«Υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος των εξαρτήσεων, ο εύκολος του κοινωνικού αποκλεισμού και της γκετοποίησης και ο δύσκολος της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών και της συστηματικής φροντίδας των ασθενών από εξαρτήσεις. Εμείς έχουμε επιλέξει τον δεύτερο» κατέληξε ο υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.