Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μεγαλώνουν συνεχώς οι ουρές στα συσσίτια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επιπλέον βοήθεια σε αδύναμες οικογένειες από το δήμο Ρεθύμνου.

Περίπου 35 μαθητές θα ενισχύσει με χρήματα από δωρεές ιδιωτών, επιχειρήσεων, αλλά και από τους συμβούλους του, ο δήμος Ρεθύμνου, έχοντας προηγουμένως συγκεντρώσει στοιχεία για τις αδύναμες οικογένειες και τους μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία της περιφέρειάς του.

Η πρωτοβουλία είναι του τμήματος Παιδείας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Γεωργαλή, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής παρέμβασης, την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Εξετάζεται, μάλιστα, η δυνατότητα, οι συγκεκριμένες οικογένειες των μαθητών να υποστηρίζονται μέσω κουπονιών, ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης τροφίμων.

Αύξηση, εξάλλου, παρατηρείται στον αριθμό των ατόμων που καταφεύγουν σε συσσίτια, προκειμένου να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες κυρίως στην πόλη του Ρεθύμνου. Σε περισσότερα από 300 άτομα προσφέρονται ενοριακά συσσίτια. Πρόκειται για ντόπιους και αλλοδαπούς, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κατάστασης ζητούν βοήθεια από όπου κι αν προέρχεται αυτή.

Παράλληλα, με τα συσσίτια έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ρεθυμνιωτών εθελοντών οι οποίοι παρέχουν βοήθεια βοηθήσουν σε ευρισκόμενους σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Όπως ανέφερε εθελόντρια σε συσσίτιο «η εικόνα ανθρώπων μέσα στη βροχή, παιδιών με νάιλον σακούλα με φαγητό και κάποιων να ψάχνουν στα σκουπίδια, με οδήγησε στο να προσφέρω από το χρόνο μου, ώστε να βοηθήσω όσο και όπως μπορώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.