Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πάτρα - Καταγγελία σοκ: «Αν δεν μπορείτε να έρθετε, καθίστε να πεθάνετε!»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Απίστευτος ρατσισμός από το ΚΕΠΑ Αγ. Αλεξίου σε γυναίκα με κινητικά προβλήματα από την Κεφαλλονιά.



Απίστευτος ρατσισμός, απίστευτη συμπεριφορά όσων νομοθετούν και αποφασίζουν! Απαιτούν από γυναίκα με μεγάλα προβλήματα υγείας, καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, να προσέλθει από την Κεφαλλονιά στο ΚΕΠΑ Αγ. Αλεξίου για να μπορέσει να απογραφεί!

Όπως κατήγγειλε η κ. Γερασιμούλα Μαγουλά, μιλώντας στο patrastimes.gr, «η πρώτη επαφή μου με το ΚΕΠΑ Πατρών ήταν όταν έλαβα το χαρτί για να περάσω από επιτροπή. Εχω περάσει δύο φορές, βέβαια, από επιτροπή και με έχουν κρίνει ανάπηρη, αλλά με τον νέο νόμο πρέπει να περάσω και πάλι».

Η κ. Μαγουλά πάσχει από σοβαρή ασθένεια που όχι μόνο την έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά αδυνατεί μόνη της να κάνει οτιδήποτε και χρειάζεται μόνιμα βοήθεια από κάποιον.

Η συνέχεια της καταγγελίας της κ. Μαγουλά είναι ακόμα πιο απίστευτη! «Όταν πήρα τηλέφωνο στο ΚΕΠΑ Αγ. Αλεξίου για να ρωτήσω τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η διευθύντριά του κ. Βρούλια μου είπε:

΄΄Κυρία μου, αν δεν μπορείτε να παρουσιαστείτε, να κάτσετε στο νησί σας να πεθάνετε!΄΄.


Ούτε τα χαρτιά που έφερε η κόρη μου στην Πάτρα, με υπεύθυνη δήλωση του γιατρού που με παρακολουθεί, δεν δέχτηκαν να παραλάβουν. Και όλα αυτά, όταν το ΚΕΠΑ Αγ. Αλεξίου δεν διαθέτει ούτε ράμπα, και θα πρέπει να μπεις από την είσοδο του ΙΚΑ για να φτάσεις στα γραφεία του», συνεχίζει η κ. Μαγουλά.

Και όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται, γιατί δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί μία επιτροπή σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι των νησιών αυτών να εξυπηρετούνται στον τόπο τους και όχι να χρειάζεται να προσέρχονται στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε στο patrastimes.gr ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ, όταν άλλαξε ο νόμος κατατέθηκε αίτημα να δημιουργηθούν κατά τόπους επιτροπές ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα άτομα με αναπηρίες. Όμως για τα δύο αυτά νησιά δεν έχει ακόμα αυτό καταστεί εφικτό.

Ετσι, άνθρωποι χάνουν ακόμα και μέρος των συντάξεών τους, καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις μέχρι να μπορέσουν να περάσουν από επιτροπές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.