Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τα αντιγηραντικά βότανα που μας κάνουν καλό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Βρείτε τα στη φύση και επωφεληθείτε χωρίς κόστος!
Ένα αφέψημα από μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων κλείνει μέσα σε ένα φλιτζάνι το άρωμα και τη γεύση τους, προστατεύει από το στρες, βοηθάει στην καλή πέψη, τονώνει τη μνήμη, ενώ με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει συμβάλλει στην αντιγήρανση.

Τα βότανα μπορείτε να τα βρείτε παντού αφού η φύση είναι γεμάτη από αυτά και με σχεδόν μηδαμινό κόστος να κάνετε ένα δώρο υγείας, ευεξίας και αντιγήρανσης στον οργανισμό σας.

Κατά του άγχους: κρόκος Κοζάνης (σαφράν)

Η ανάλυση του αποδεικνύει την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά στοιχεία με σπουδαιότερα την α-κροκίνη, τα σύμπλοκα καροτενοειδών όπως η ζεαξανθίνη, το λυκοπένιο, το α- και β- καροτένιο κ.ά. Στα στοιχεία αυτά οφείλεται και το χρυσοκίτρινο χρώμα του. Η επαρκής πρόσληψη των εν λόγω συστατικών, στα πλαίσια μίας υγιεινής διατροφής, εξυπηρετεί την προστασία του σώματος από οξειδωτικές διαδικασίες που οφείλονται στο στρες, σε διάφορες μορφές καρκίνου και σε ιώσεις. Παράλληλα κινητοποιούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, βάσει ερευνητικών στοιχείων, υπάρχουν ισχυρισμοί για την ευεργετική του δράση κατά της γήρανσης, στην καταπολέμηση του άγχους και στη βελτίωση της μνήμης και της ικανότητας μάθησης.

Κατά του καρκίνου του μαστού: Τσάι του βουνού και γλυκάνισος

Περιλαμβάνονται μεταξύ των όπλων που έχει να προσφέρει η ελληνική φύση στην πρόληψη του καρκίνου, κυρίως του μαστού αλλά και της οστεοπόρωσης. Αυτό έδειξαν έρευνες, που αφορούν τη βιολογική δράση σε κύτταρα των εκχυλισμάτων από φυτά της ελληνικής χλωρίδας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακογνωσίας.

Για το αναπνευστικο σύστημα: Θυμάρι

Περιέχει συστατικά με έντονη αντιμικροβιακή δράση έναντι βακτηρίων όπως η Λιστέρια, το οποίο αναπτύσσεται σε νωπά και κατεψυγμένα κρέατα και πουλερικά, μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά αλλά και σε ωμά λαχανικά. Πλούσιο επίσης σε αντιοξειδωτικά, κυρίως σε φαινόλες, Λειτουργεί ως σπασμολυτικό, διουρητικό, αντιβιοτικό αλλά και επουλωτικό. Βοηθά στη ρύθμιση του γυναικείου κύκλου, θεωρείται εξαιρετικό για τη χώνεψη, ενώ αξιόλογη είναι η δράση του και στο αναπνευστικό σύστημα.

Για το στομάχι: Χαμομήλι

Περιέχει κουμαρίνες, διάφορα φλαβονοειδή, αιθέρια έλαια, χαμαζουλένιο, αιθέρες, κ.ά. με αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονωδεις, αντισπασμωδικές, ηρεμιστικές, αντι-ελκωδείς, αντιικές και υποουραιμικές ιδιότητες. Σε κλινικές μελέτες τα εκχυλίσματα του χαμομηλιού αναφέρεται ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές, αντισηπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες στον ανθρώπινο στόμαχο και δωδεκαδάκτυλο. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δημοσίευσε προ διετίας ανάλυση μερικών μελετών, σε μία από τις οποίες είχαν εξεταστεί υγιή βρέφη, ηλικίας 2 έως 8 εβδομάδων που υπέφεραν από κολικούς. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν πως όσα έπιναν χαμομήλι μείωσαν τους κολικούς.

Για γερή μνήμη: Φασκόμηλο

Περιέχει ουσίες που επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία και σχετίζονται με το νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη. Έρευνες έδειξαν ότι αυξάνει τη μνήμη και την εγρήγορση. Διακρίνεται για τις αντισηπτικές του ιδιότητες, είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της καταρροής, γιατί βοηθάει να καθαρίσει ο βλεννογόνος της μύτης και των πνευμόνων από τις υπερβολικές εκκρίσεις.Το μυστικόΡίξτε στο φλυτζάνι δάφνη, γαρύφαλλο, κανέλα ή δυόσμο. Τα αιθέρια έλαιά τους που απελευθερώνονται έχουν αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ χαρίζουν υπέροχο άρωμα στα αφεψήματά σας.


Πηγή: http://www.omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.