Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τίτλοι τέλους στο επίδομα γάμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η κυβέρνηση δεν έπεισε τελικά τους δανειστές.
Τίτλοι τέλους μπαίνουν τελικά το επίδομα γάμου (επίδομα συζύγου) ύψους 10% για τους εργαζόμενους μετά τη λήξη της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.

Αν και το βράδυ της Τρίτης ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που διαπραγματευόταν με την τρόικα δήλωνε πως το επίδομα συζύγου και τέκνου δεν θα πειραχθούν τελικά το πρώτο βαίνει ουσιαστικά προς κατάργηση.

Το εν λόγω στέλεχος διαβεβαίωνε πως η τρόικα αποδέχθηκε να μην υπάρξει στο πλαίσιο της συζήτησης για τη μετενέργεια παρέμβαση στο επίδομα συζύγου, κάτι που τέθηκε μετ' επιτάσεως στις διαπραγματεύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Κουτρουμάνη με τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ.

Αξίωση της τρόικας ήταν να διατηρηθεί το επίδομα τέκνων και όχι το επίδομα γάμου κάτι που θα οδηγούσε σε μείωση 10% του μισθού όλων όσων λαμβάνουν σήμερα το σχετικό επίδομα.

Τελικά η κυβέρνηση δεν έπεισε τους δανειστές για την ανάγκη διατήρησης του επιδόματος συζύγου και η αξίωση της τρόικας δεν αποσύρθηκε.

Το τελικό κείμενο του νέου Μνημονίου προβλέπει ότι μετά τη λήξη της μετενέργειας και εάν δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση, ως βάση υπολογισμού του μισθού θα είναι ο βασικός μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τα επιδόματα αρχαιότητας, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.