Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αυθαίρετα: μειώσεις στα πρόστιμα εξετάζει το ΥΠΕΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δραστικές μειώσεις στα πρόστιμα τακτοποίησης των αυθαιρέτων, εξετάζει το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr.

Για ορισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%, η μείωση των προστίμων θα είναι άμεση.

Θα υπάρξουν ωστόσο και έμμεσες μειώσεις, οι οποίες θα αφορούν στους κατοίκους της νησιωτικής χώρας και θα επέλθουν μέσω του προσδιορισμού τιμής ζώνης, σε όσες περιοχές δεν υπάρχει.

Πιθανότατα, ως τιμή ζώνης στις συγκεκριμένες περιοχές, θα οριστεί η χαμηλότερη θεσμοθετημένη τιμή, εντός των ορίων, των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει δραστική μείωση των σχετικών προστίμων.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μαρκόπουλου για το θέμα της ρύθμισης των αυθαιρέτων, ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, ανέφερε ότι για την κατοικία οι μήνες αποπληρωμής του προστίμου έχουν αυξηθεί από 30 σε 36.

«Δεν προβλέπεται η περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των προστίμων καθότι αυτό συνδέεται με συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε ότι για την εφάπαξ καταβολή του προστίμου προβλέπεται έκπτωση της τάξης του 20%.

Επιπλέον, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι η ρύθμιση των αυθαιρέτων δεν έγινε με οριζόντιο τρόπο, ως προς τον υπολογισμό των προστίμων, αλλά συνυπολογίστηκαν παράγοντες όπως ο κοινωνικός (π.χ. πρώτη ή δευτερεύουσα κατοικία), ο οικονομικός (π.χ. την τιμή ζώνης του τετραγωνικού), το είδος, αλλά και την έκταση της ίδιας της αυθαιρεσίας.


Πηγή: http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.