Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Φορολογική καταιγίδα με δόσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Περισσότεροι φόροι, λιγότερες δόσεις



Πώς θα καταβληθεί φέτος η έκτακτη εισφορά.
Σαν να μην έφθαναν οι αυξήσεις στους φόρους, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν σε λιγότερες δόσεις την ετήσια εισφορά για το 2011.

Αυτό συμβαίνει επειδή η εισφορά για τα εισοδήματα της περυσινής χρονιάς θα σταλεί μαζί με το εκκαθαριστικό της εφορίας. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις θα είναι το πολύ τρεις ισόποσες διμηνιαίες, εφόσον η εκκαθάριση της δήλωσης ολοκληρωθεί έως και τον Ιούλιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταβάλουν την εισφορά σε δύο δόσεις ή και σε μία, αν η εκκαθάριση ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο και μετά.

Παράλληλα, για τους φορολογούμενους που θα πληρώσουν εφάπαξ την έκτακτη
εισφορά η μείωση του φόρου δεν θα είναι 5%, όπως συνέβη με την εισφορά για
τα εισοδήματα του 2010, αλλά περιορίζεται στο 1,5%.




-------------

Έρχεται νέα φορολογική «αφαίμαξη» μετά τις εκλογές



Εκρηκτικό μείγμα για την τσέπη 8.500.000 πολιτών.
Αλλεπάλληλα φορολογικά «χτυπήματα» θα δεχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι μετά τις εκλογές οι οποίες εκτιμάται ότι θα γίνουν στο τέλος Απριλίου, καθώς μετατίθεται για τον Μάιο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που κρύβει τις παγίδες όλων των νέων επιβαρύνσεων, αλλά και θα φέρει και την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011.

Έξι είναι τα μέτρα που οδηγούν στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και 3.500.000 νοικοκυριά.

Η μείωση του αφορολογήτου από 12.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, η μείωση όλων των φοροαπαλλαγών, η κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων στο σκέλος της έκπτωσης φόρου, η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αλλά και η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς μαζί με τους υπόλοιπους φόρους εισοδήματος αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα για την τσέπη 8.500.000 φορολογουμένων που θα διαπιστώσουν με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης πολύ μεγαλύτερες επιβαρύνσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στα παραπάνω μέτρα, όπως αναφέρει το «Βήμα», θα πρέπει να προστεθούν και δύο ακόμη που θα επιβαρύνουν όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πρόκειται για το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που θα αρχίσει να φθάνει στα νοικοκυριά μετά τον Απρίλιο του 2012, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν εφέτος και το τέλος επιτηδεύματος που από 300 ευρώ πέρυσι εκτοξεύεται εφέτος στα 500 ευρώ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου οι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά θα επιβαρυνθούν με 700 ευρώ, οι φορολογούμενοι με 1 παιδί με 770 ευρώ, με 2 παιδιά με 840 ευρώ επιπλέον φόρους σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ τα μεγάλα «θύματα» είναι όσοι έχουν από τρία παιδιά και πάνω, καθώς η πρόσθετη επιβάρυνση ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ.

Οι επιβαρύνσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η έκτακτη εισφορά που θα πλήξει όλα τα εισοδήματα που ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 12.000 ευρώ θα περιληφθεί στο εκκαθαριστικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2012, ενώ στο ίδιο σημείωμα θα υπάρχουν οι έκτακτες εισφορές για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2.000 κυβικών, σκαφών αναψυχής και δεξαμενών κολύμβησης (πισίνες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.