Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι ομογενείς αρχίζουν έρανο για την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ακυρώνουν παρελάσεις για να συγκεντρώσουν χρήματα.

Αγώνας συμπαράστασης από τους Ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών στην πατρίδα. Από το Σαν Φρανσίσκο έως τη Νέα Υόρκη, ο απόδημος Ελληνισμός έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για τη συγκέντρωση βοήθειας με στόχο να απαλύνουν λίγο τη φτώχεια που μαστίζει όλο και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας από την Κρήτη έως τη Θράκη και ιδιαίτερα βέβαια τους μικρομεσαίους στα αστικά κέντρα. Οι εικόνες από τα συσσίτια στις εκκλησίες, τους εκατοντάδες νεοαστέγους και τα ρεπορτάζ για Ελληνες που δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους έχουν προκαλέσει κινητοποίηση στις οργανώσεις των Ελλήνων στις ΗΠΑ.

Στη Βόρεια Καλιφόρνια, η Ομοσπονδία των Ελληνικών Συλλόγων πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να ακυρώσει τη μεγάλη παρέλαση η οποία γίνεται στον Αγιο Φραγκίσκο κάθε χρόνο για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου και να διαθέσει τα χρήματα για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες οικογενειών. Μια ανάλογη πρωτοβουλία ξεκίνησε και στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής, η οποία προσκαλεί Ελληνες πρώτης, δεύτερης ή τρίτης γενιάς να συνεισφέρουν στον κοινό σκοπό. Ανάλογες διαδικασίες αναμένεται να αναπτυχθούν και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ μέσα από το δίκτυο των ομογενειακών συλλόγων.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Βόρειας Καλιφόρνιας σε έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας αποφάσισε να προχωρήσει με τα σχέδια εορτασμού της 25ης Μαρτίου όπως ήταν προγραμματισμένα στο μεγάλο Auditorium του Δημαρχείου του Αγίου Φραγκίσκου, αλλά να ματαιώσει την καθιερωμένη παρέλαση που προηγείται της εορτής», σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θόδωρος Λαλιώτης.

Κάναμε το σωστό

Στη Βόρειο Καλιφόρνια, με επίκεντρο το Σαν Φρανσίσκο, ζούν περίπου 50.000 Ελληνες. Υπάρχουν 15 ενορίες και κάπου 60 σύλλογοι και φορείς που λειτουργούν υπό τη σκέπη της Ομοσπονδίας. «Η ακύρωση της παρέλασης είναι πολύ σοβαρό γεγονός, καθώς μέσω αυτής προβάλλουμε τον Ελληνισμό. Δεν πήραμε την απόφαση ελαφρά τη καρδία, όμως αισθανθήκαμε ότι είναι ο σωστός τρόπος για να ευαισθητοποιηθούν οι ομογενείς», εξηγεί ο κ. Θ. Λαλιώτης. Όπως λέει, από την παρέλαση θα εξοικονομηθούν 50.000 δολ. και αυτό βέβαια θα αποτελέσει μόνο την αρχή αφού θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις.

«Η όποια βοήθεια συγκεντρωθεί θα διατεθεί μάλλον μέσω της Εκκλησίας, καθώς, εξ όσων γνωρίζουμε, διαθέτει τον δικό της μηχανισμό για τα συσσίτια αλλά και για τη διανομή τροφίμων και ρουχισμού», λέει ο κ. Λαλιώτης.

Στην άλλη άκρη των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στέλνει το δικό του μύνημα μέσω του «Εθνους της Κυριακής».

«Η οικονομική κρίση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, δοκιμάζει και ταλαιπωρεί απλούς και αθώους ανθρώπους. Πολλοί από εμάς στην Ομογένεια της Αμερικής, έχουμε ρίζες και δεσμούς με την Ελλάδα, συγγενείς και φίλους, οι οποίοι βιώνουν τη στέρηση με τρόπο που θυμίζει εποχές της κατοχής και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Οφείλουμε, ως Ομογενείς και ως Χριστιανοί, να ανταποκριθούμε και να προσφέρουμε αληθινή και συγκεκριμένη βοήθεια στα αδέλφια μας στην Πατρίδα, ώστε να ανακουφισθούν όσο γίνεται οι άνθρωποι με τις μεγαλύτερες και άμεσες ανάγκες».

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ειδικό ταμείο με την επωνυμία «Ταμείο Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό» και οι εισφορές πρέπει να αποστέλλονται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, 8 East 79th Street, New York, NY 10075, με την ένδειξη: Relief Fund for the People of Greece.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.