Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Όλο και πιο πολλοί αναζητούν τροφή σε συσσίτια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στις ενορίες των Χανίων τρέφονται καθημερινά περισσότεροι από 850 άνθρωποι.

Καθημερινά αυξάνεται και στα Χανιά η λίστα των ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν λίγη τροφή στα συσσίτια, που έχουν οργανώσει η τοπική κοινωνία και η εκκλησία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο από το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος συσσιτίων πατέρας Νικόλαος Γιαννακουδάκης, κάθε μέρα, από τα τέλη Ιουλίου, σιτίζονται πολίτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά μοιράζονταν, σε ημερήσια βάση, 200 μερίδες φαγητού. Από τον Οκτώβριο, οι μερίδες αυξηθήκαν στις 400, ενώ η ζήτηση συνεχώς μεγαλώνει.

Το κεντρικό συσσίτιο της Μητρόπολης τροφοδοτεί ενορίες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν δικά τους. Πρόκειται για ενορίες γύρω από την πόλη των Χανίων και το συσσίτιο μοιράζεται σε 20 σημεία. Αν σε αυτή την πρωτοβουλία προστεθεί και ανάλογη των ενοριών της πόλης, ο αριθμός των μερίδων ξεπερνά τις 850, την ημέρα.

Η πρωτοβουλία της εκκλησίας στηρίζεται και στη συμπαράσταση ιδιωτών. Το σημερινό συσσίτιο περιλάμβανε ψάρια, καθώς ιδιοκτήτης τράτας προσέφερε 200 κιλά από την «ψαριά» της ημέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.