Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αναβαθμίστηκε η πισίνα του ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης για τα παιδιά με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα παιδιά με αναπηρίες απ΄όλη τη βόρεια Ελλάδα θα μπορεί να φιλοξενεί πλέον οανακαινισμένος χώρος του τμήματος θεραπευτικής κολύμβησης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η αναπληρώτρια διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ, Λένα Βράνη, ο χώρος της πισίνας και τα αποδυτήρια αναβαθμίστηκαν για να μπορούν να εξυπηρετούν περισσότερα παιδιά.

«Μέχρι τώρα συμμετείχαν στα προγράμματα θεραπευτικής κολύμβησης περίπου 50 παιδιά εβδομαδιαίως ενώ τώρα θα μπορούν να έρχονται 90» αναφέρει, τονίζοντας ότι ελλείψει υποδομών, παλαιότερα υπήρχε ακόμα και πολύμηνη λίστα αναμονής.

Όπως εξηγεί, τα προγράμματα γίνονται από το 1992 από εξειδικευμένους θεραπευτές και απευθύνονται σε παιδιά με κινητικές ή εγκεφαλικές αναπηρίες, με σημαντικά αποτελέσματα.

«Πρόκειται για εναλλακτική μορφή θεραπείας που χαλαρώνει και ψυχαγωγεί τα παιδιά τα οποία μπορούν να κινηθούν άνετα μέσα στο νερό» συμπληρώνει.

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, στους Ελαιώνες Πυλαίας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 13:00. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη χορωδία των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ και η Μαρί Κυριακού, συγγραφέας παραμυθιών, θα χαρίσει βιβλία της στα παιδιά.


Πηγή: http://www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.