Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσβαση παντού για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θα μπορούν να πηγαίνουν σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας.

Δυνατότητα να κάνουν τις εξετάσεις τους άμεσα σε οποιοδήποτε εργαστήριο ή διαγνωστικό κέντρο της χώρας, θα έχουν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με συμμετοχή 15%. Ταυτόχρονα, καταργείται το πλαφόν εξετάσεων ανά κέντρο.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης, ο Οργανισμός υπέγραψε σύμβαση με όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας για την εκτέλεση των παρακλινικών εξετάσεων. Εξάλλου, ορίζεται έκπτωση των εργαστηρίων προς το Ταμείο ανάλογη του τζίρου τους, από 10% έως 20%.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σουλιώτης, οι οικονομικοί όροι της σύμβασης, δηλαδή οι περιορισμοί και οι εκπτώσεις, ισχύουν όσο τηρείται ο προϋπολογισμός.

«Δηλαδή αν στην πορεία του έτους παρουσιαστεί υπέρβαση του προϋπολογισμού, όλα επανεξετάζονται», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουμε 352 εκατομμύρια για διενέργεια εξετάσεων και δεν πρέπει να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω». Σημείωσε, δε, ότι προκειμένου να ελεγχθεί το σύστημα των εξετάσεων καθιερώνεται η ηλεκτρονική παραπομπή τους. «Αυτό εφαρμόζεται έναν χρόνο τώρα στον ΟΠΑΔ και υπάρχει 30% με 40% οικονομία από εξέταση σε εξέταση. Θα συνεχίσει να εφαρμόζεται πλέον καθολικά και μάλιστα το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα εργαστήρια».

Επίσης, για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ατόμων, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς να συνταγογραφούν φάρμακα για 3 μήνες. Η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.