Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ανδρική αντισύλληψη με υπέρηχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μία νέα πολλά υποσχόμενη επιστημονική μελέτη.

Η αποστολή υπερήχων στα γεννητικά όργανα, η οποία θα σταματά την παραγωγή σπέρματος, μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική μέθοδο ανδρικής αντισύλληψης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, με επικεφαλής τον δρα Τζέημς Τσουρούτα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό αναπαραγωγικής βιολογίας και ενδοκρινολογίας «Reproductive Biology and Endocrinology» έκαναν πειράματα με αρουραίους και έδειξαν ότι η «ακτινοβόληση» των όρχεων με υπερήχους υψηλής συχνότητας, από τα υπάρχοντα ευρέως χρησιμοποιούμενα ιατρικά μηχανήματα υπερήχων, μπορεί να αραιώσει το σπέρμα τόσο πολύ που να προκαλείται στειρότητα.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι οι υπέρηχοι συνιστούν μια «πολλά υποσχόμενη μη επεμβατική μέθοδο αντισύλληψης».

Οι δοκιμές με τα πειραματόζωα έδειξαν ότι αρκούν δύο δόσεις υπερήχων, διάρκειας 15 λεπτών η κάθε μια, για να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των κυττάρων που παράγουν σπέρμα και, κατά συνέπεια, του ίδιου του σπέρματος.

Οι άνθρωποι θεωρούνται «υπογόνιμοι», όταν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων τους μειώνεται κάτω από τα 15 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο. Στην περίπτωση των αρουραίων έπεσε κάτω από τα 10 εκατ. ανά χιλιοστόλιτρο, παρόλο που τα ζώα αυτά είναι πολύ πιο γόνιμα από τους ανθρώπους. Τεχνικές μόνιμης στείρωσης, όπως η αγγειεκτομή, επιτυγχάνουν αραίωση του σπέρματος κάτω από τα 3 εκατ. ανά χιλιοστόλιτρο.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, χρειάζονται νέες έρευνες για να διαπιστωθεί πόσο διαρκεί η αραίωση του σπέρματος όπως κι εάν η αντισύλληψη και αν η μέθοδος είναι ασφαλής για να χρησιμοποιείται κατ' επανάληψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.