Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Στο πλευρό των Ελλήνων οι ομογενείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δημιουργήθηκε «Ταμείο Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό».

Αρκετές πρωτοβουλίες λαμβάνονται στην ελληνοαμερικανική κοινότητα τον τελευταίο καιρό για να βοηθηθούν κυρίως ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της χώρας μας που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Μεγάλοι ομογενειακοί φορείς, ΜΜΕ και νεοϊδρυθείσες οργανώσεις διεξάγουν εράνους, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και καλούν τον κόσμο να επισκεφθεί την Ελλάδα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, με εγκύκλιο του προς την Ομογένεια, ανακοινώνει τη δημιουργία «Ταμείου Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό». Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η οικονομική κρίση πού έχει κλυδωνίσει την Ευρώπη και επηρέασε βαθειά την Ελλάδα, έχει πάρει διαστάσεις όπου η ταλαιπωρία των αθώων και η δοκιμασία των απλών ανθρώπων καλεί προς άμεση και ουσιαστική βοήθεια».

«Οι οικογένειες πολλών εξ ημών έχουν ρίζες στην Ελλάδα και πολλοί από μας έχουμε συγγενείς και φίλους οι οποίοι βιώνουν τη στέρηση, φαινόμενο πού έχει να παρουσιασθεί στη χώρα αυτή από τη σκληρή εποχή της κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική τονίζει ακόμη ότι η ανταπόκριση στο κάλεσμα για τον έρανο πρέπει να είναι άμεση και γενναιόδωρη, προσθέτοντας:

«Ενήμεροι της σκληρής αυτής πραγματικότητας, οφείλουμε να ανταποκριθούμε προσφέροντας αληθινή και συγκεκριμένη βοήθεια στα αδέλφια μας μέσω άξιων εμπιστοσύνης ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών που συνδέονται με την Εκκλησία και οι οποίοι θα βοηθήσουν άμεσα τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες ανάγκες».

Τέλος, όπως σημειώνει, για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή ειδικό ταμείο με την επωνυμία «Ταμείο Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό», επισημαίνοντας ότι επιπλέον, η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής έχει ήδη απευθύνει προς τις τοπικές οργανώσεις και τα μέλη της παρόμοια έκκληση.

Προγράμματα παροχής βοήθειας, κυρίως για αποστολή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού σε ομάδες Ελλήνων που έχουν άμεση ανάγκη, ανακοίνωσε η ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παλαιότερης και μεγαλύτερης αυτής ομογενειακής οργάνωσης, εξετάζονται διάφοροι τρόποι ώστε να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών στη χώρα μας και η αποστολή βοήθειας να είναι αποτελεσματική.

Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί αρκετά τμήματά της στις ΗΠΑ για την αποστολή χρημάτων, φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού, αλλά ακόμη και διάφορων ειδών για τις ανάγκες σχολείων, ιδρυμάτων, νοσοκομείων και οικογενειών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.