Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ζητούν άμεσα γιατρούς και περίθαλψη στην Πάτμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι κάτοικοι του νησιού κατέλαβαν το Κέντρο Υγείας.

Συνεχίστηκε και σήμερα η κατάληψη του Κέντρου Υγείας στην Πάτμο από κατοίκους του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα λειτουργίας που υπάρχουν και τα οποία προκαλούν συνεχή υποβάθμιση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ύστερα και από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάτμου, από νωρίς το πρωί, δεκάδες κάτοικοι του νησιού, κυρίως νέοι, κατέλαβαν το Κέντρο Υγείας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την διαμαρτυρία τους.

Οι κάτοικοι του νησιού αιτούνται άμεσα από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, τα παρακάτω:

1. Στο Κέντρο Υγείας Πάτμου να υπηρετούν σε μόνιμη βάση τουλάχιστον τρεις αγροτικοί ιατροί.

2. Να υπηρετούν απαραιτήτως ένας ιατρός Γενικής Ιατρικής κι ένας παθολόγος, είτε με διορισμό είτε με απόσπαση ή μετάθεση.

3. Κανένας από τους παραπάνω ιατρούς δεν θα απουσιάζει με άδεια, εάν προηγουμένως δεν αντικαθίσταται από άλλον ανάλογης ειδικότητας.

4. Άμεση τοποθέτηση, με διορισμό απόσπαση ή μετάθεση παρασκευάστριας για αιματολογικές εξετάσεις, αφού οι κάτοικοι του νησιού μας αναγκάζονται ακόμη και για μία απλή εξέταση αίματος να μετακινούνται σε γειτονικά νησιά ή στον Πειραιά, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομική επιβάρυνση και χάσιμο χρόνου.

5. Κάθε δίμηνο ή το αργότερο τρίμηνο να παραβρίσκεται Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για τουλάχιστον μία εβδομάδα, παρακολουθώντας τα παιδιά του νησιού μας, τα οποία στο σύνολό τους είναι άνω των 550.

6. Αγορά και διάθεση στο Κέντρο Υγείας Πάτμου καινούριου ασθενοφόρου μέχρι τέλος Ιανουαρίου και άμεση παύση λειτουργίας του ήδη υπάρχοντος, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για το πλήρωμα και τους ασθενείς.

7. Έγκαιρη και χωρίς καθυστέρηση προμήθεια του Κέντρου Υγείας Πάτμου από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου με αναλώσιμα υλικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.