Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Δέκα μήνες αναμονή για χειρουργείο στη Ρόδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Χάος επικρατεί στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου για να χειρουργηθεί κάποιος ασθενής χρειάζεται να περιμένει ακόμα και 10 μήνες, εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Πριν λίγες μέρες ο διοικητής του νοσοκομείου παραιτήθηκε με βολές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη προσωπικού που καθιστά τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος επικίνδυνη.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου, γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και του παραιτηθέντος διοικητή προς τον πρόεδρο της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό όπου επισημάνεται ότι η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αναμονή στα χειρουργεία ακόμη και δέκα μηνών.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι, όπως γράφει το iatropedia.com, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι ενώ συνολικά υπηρετούν 131 άτομα στην κατηγορία νοσηλευτικό προσωπικό, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τους καταγράφουν ως 290. Και αυτό επειδή συνυπολογίζονται όσοι λείπουν με άδεια χρόνιας ασθένειας, τοκετού, όσοι εργάζονται στο διοικητικό τομέα, οι μαίες, αλλά ακόμη και οι βοηθοί θαλάμων και οι τραυματιοφορείς.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε ολόκληρο νοσοκομείο που δεν εξυπηρετεί μόνο τη Ρόδο αλλά και τα γύρω νησιά, υπηρετεί μόνο ένα φαρμακοποιός και αυτός όχι μόνιμος, με συνέπεια η θέση να μείνει κενή από τον Φεβρουάριο καθώς λήγει η σύμβαση του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να αναγκάζονται να μεταβαίνουν ακόμη και στην Αθήνα για να εξυπηρετηθούν.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το παθολογοανατομικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης προσωπικού και τα παρασκευάσματα αποστέλλονται στην Αθήνα.

Επίσης το μικροβιολογικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, ενώ το ακτινολογικό εργαστήριο θα πρέπει στο τέλος του μήνα να περιορίσει τις δραστηριότητές του επειδή θα αποχωρήσουν οι συμβασιούχοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.