Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Νέο τεστ «εξετάζει» το πιάτο μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επαναστατικό τεστ που θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία.

Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα τεστ το οποίο «βουτά» κυριολεκτικά στο… πιάτο μας, καθώς μαρτυρά τι είχαμε φάει κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς των πανεπιστημίων του Άμπεριστγουιθ και του Νιουκάσλ, το επαναστατικό τεστ θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και για την έρευνα σοβαρών ασθενειών όπως π.χ. τον καρκίνο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον διαβήτη.

«Βουτιά» στα γεύματα
Το τεστ λειτουργεί αναγνωρίζοντας το χημικό αποτύπωμα ουσιών στα ούρα, το οποίο δημιουργείται από τα διάφορα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Ήδη οι επιστήμονες κατάφεραν να προσδιορίσουν την χημική «σφραγίδα» τροφών όπως τα βατόμουρα, το μπρόκολο, ο σολομός και ο χυμός πορτοκαλιού. Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι σύντομα όλες οι τροφές θα είναι αναγνωρίσιμες.

Στην παρούσα φάση, το δείγμα ούρων πρέπει να στέλνεται προς ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο, ωστόσο ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Τζον Ντρέιπερ υποστηρίζει ότι μέσα σε πέντε χρόνια από σήμερα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το πρώτο κιτ που θα επιτρέπει στον χρήστη απλά να βυθίζει το ειδικό ραβδάκι στα ούρα του και να βλέπει το αποτέλεσμα.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε, κατά τον ειδικό, να βοηθήσει τους γιατρούς να δουν κατά πόσο οι ασθενείς τους ακολουθούν υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

Επιπλέον, «για πρώτη φορά οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιες τροφές έχουν προστατευτική δράση και ποιες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών» προσθέτει ο ίδιος.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.