Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συμβουλές για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πώς να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού χωρίς πόνο.

Ο επίμονος πόνος και η ακαμψία, που προκαλούνται από την αρθρίτιδα, μπορούν να καταστήσουν δύσκολο να κάνετε ακόμη και λίγες δουλειές μέσα στο σπίτι.

Αμερικανοί ορθοπεδικοί δίνουν τις δικές τους συμβουλές και καλό θα είναι να τις ακολουθήσετε, εφόσον βέβαια συζητήσετε και με τον δικό σας οικογενειακό γιατρό.

* Αν θέλετε να αποφύγετε να σκύβετε για πολλή ώρα για να ξεσκονίσετε κάτω από το κρεβάτι ή πάνω από μία ντουλάπα, καλό θα είναι να τυλίξετε ένα πανί, γύρω από ένα άδειο ρολό, που είχε χαρτί κουζίνας. Έτσι θα διευκολυνθείτε και θα μπορέσετε να ξεσκονίσετε κάποιες επιφάνειες πιο εύκολα.

* Προκειμένου να αποφύγετε να στρώσετε το κρεβάτι σας με τα χέρια, μπορείτε να πάρετε μία κουτάλα που χρησιμοποιείται στην κουζίνα, και με την άκρη της να τοποθετείτε το σεντόνι γύρω γύρω από το κρεβάτι, χωρίς να πονάτε στα χέρια σας.

* Προστατέψτε τα χέρια σας, ενώ ξεσκονίζετε, φορώντας γάντια ή ακόμη και μάλλινες κάλτσες.

* Εάν το σπίτι σας έχει δύο ορόφους, να έχετε ηλεκτρική σκούπα στον κάθε όροφο και καθαριστικά έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες.

Αυτές είναι κάποιες μικρές συμβουλές, που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. Η αρθρίτιδα είναι μία πάθηση, που μπορεί να φέρει μεγάλο πόνο στις αρθρώσεις και εσείς πρέπει να κάνετε οτιδήποτε περνά από το χέρι σας, ώστε να μην τις επιβαρύνετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.