Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: ο Δήμος σχεδιάζει νέα σχολεία για την πόλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πρόταση χρηματοδότησης για την κατασκευή νέας πτέρυγας στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Δημοτικού σχολείουΘεσσαλονίκης (οδός Δελφών 150), κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑειφόροςΑνάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», του Ε.Π. Μακεδονίας Θράκης 2007 ? 2013.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείοΠεριφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην επέκταση του σχολικού συγκροτήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου,αναμένεται να επιλύσει το έντονο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της περιοχής.

Η σχετική μελέτη για το νέο κτίριο, που έχει κατατεθεί από την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας καιΔικτύων, προβλέπει την κατασκευή επιπλέον τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας, χώρους υγιεινής μαθητών και ΑΜΕΑ,αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γραφείο καθηγητών.

Να σημειωθεί ότι το έργο για την επέκταση του σχολικού συγκροτήματος του 4ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης,σύμφωνα με την μελέτη της Αντιδημαρχίας, μεταξύ άλλων, αποσκοπεί:

-Στη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού αιθουσών για τη λειτουργία του, προκειμένου το σχολείο ναανταποκρίνεται στη δυναμικότητα και την κατηγορία του (8θέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο).
-Στην αναδιάταξη και ενίσχυση των χώρων υγιεινής, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα επίπεδα του κτιρίου,συμπεριλαμβανομένου και του αύλειου χώρου.
-Στην ικανοποίηση των προδιαγραφών προσπελασιμότητας ΑΜΕΑ σε όλα τα επίπεδα οριζόντια και κατακόρυφα καιτους χώρους του σχολείου, με τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Παράλληλα, η αντιδημαρχία έχει καταθέσει ήδη προς έγκριση, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματοςΜακεδονίας-Θράκης 2007-2013, στον άξονα των υποδομών Εκπαίδευσης, το έργο αποκατάστασης της επανάχρησηςτου εγκαταλειμμένου διατηρητέου κτιρίου που είναι γνωστό ως παράρτημα του Α? Γυμνασίου Αρρένων στην οδό Β.Όλγας.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ και εφόσον εγκριθεί θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, χωρίς να επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Υλοποιούμε τον προγραμματισμό της αντιδημαρχίας για την κατασκευή σχολικών μονάδων με χρηματοδότηση απόκοινοτικά προγράμματα. Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε την διπλοβάρδια, στην οποία δυστυχώς ο δήμοςΘεσσαλονίκης κατέχει θέση πρωταθλητή πανελλαδικώς, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους ναταλαιπωρούνται χρόνια τώρα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.


Πηγή: http://www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.