Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεκτρονική διασύνδεση του ΟΑΕΔ με τους ΟΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι αναφέρει σε έγγραφό του ο Γ. Κουτρουμάνης.

Στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διασύνδεσης με τους ΟΤΑ κινείται ο ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Κουτρουμάνης, η διασύνδεση με το κεντρικό πληροφορικό σύστημα του ΟΑΕΔ, θα γίνει μέσω του θεσμού του «Ηλεκτρονικού Ανταποκριτή», με έμφαση στις νησιωτικές και άλλες απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ώστε να μην χρειάζεται να επιβαρύνονται οι πολίτες με άσκοπες μετακινήσεις. Αν η ανταπόκριση των ΟΤΑ είναι ικανοποιητική, αναφέρει ο κ. Κουτρουμάνης, θα δημιουργηθούν επιπλέον σημεία εξυπηρέτησης του πολίτη για μια σειρά διαδικασίες που αφορούν τον Οργανισμό.

Η έναρξη της διασύνδεσης ξεκινά πιλοτικά από την Αλόννησο και τη Σκιάθο, σημειώνει επιπλέον ο υπουργός και προσθέτει ότι σήμερα μια σειρά από διαδικασίες μπορούν να γίνουν μέσω ίντερνετ όπως, για παράδειγμα, ο έλεγχος και η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων. Ο υπουργός αναφέρει περαιτέρω ότι στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δεν υπάρχει πλέον "ταμείο" και όλες οι εκταμιεύσεις και πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο γίνονται και όλες οι αιτήσεις για συμμετοχή σε προγράμματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.