Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ποια είναι τα χρώματα της επιτυχίας;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο χρωματικός τροχός της Logitech εξηγεί τι συμβολίζει η κάθε απόχρωση.

Τι συμβολίζει κάθε χρώμα; Τι απόχρωσης ρούχα είναι καλύτερο να φορέσουμε σε κάθε περίσταση; Η ομάδα της Logitech που σχεδίασε την πολύχρωμη συλλογή περιφερειακών «Colour Collection», σε συνεργασία με την Karen Haller, ειδικό στο χώρο της ψυχολογίας χρωμάτων, προσπάθησαν να κατανοήσουν το νόημα που βρίσκεται πίσω από κάθε χρώμα.

Δημιούργησαν έτσι ένα χρωματικό τροχό όπου εξηγείται τόσο η αίσθηση που αποπνέει το κάθε χρώμα όσο και η πιθανή ερμηνεία για τον άνθρωπο που το επιλέγει. Η συλλογή «Colour Collection» της Logitech περιλαμβάνει περιφερειακά για υπολογιστές σε πλήθος χρωμάτων και διακοσμημένα με χειροποίητα σχέδια, ώστε ο χρήστης να μπορεί να δώσει την προσωπική του νότα και στον ψηφιακό κόσμο!

Η ομάδα του σχεδιασμού της «Colour Collection» δούλεψε σε συνεργασία με την Karen Haller ώστε να καταλάβει πόσο σημαντικά είναι τα χρώματα στη ζωή μας, αλλά και το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας τις διάφορες αποχρώσεις, είτε όταν για παράδειγμα πηγαίνουμε για συνέντευξη για κάποια δουλειά, είτε στο πρώτο ραντεβού. Για όλες αυτές τις περιστάσεις, η Karen Haller μπορεί να μας καθοδηγήσει στα μυστικά και στους άγνωστους κανόνες των χρωμάτων, βοηθώντας μας να διαλέξουμε το ιδανικό ρούχο για κάθε περίπτωση.

Η επιλογή του χρώματος για κάθε εμφάνιση συχνά παραμελείται, γιατί δεν κατανοούμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα στους γύρω μας. Αν όμως αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφθούμε την χρωματική επιλογή μας, μπορούμε να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά, και στο πως εμείς θα αισθανόμαστε, αλλά και στο πως θα αισθάνονται οι άλλοι για εμάς. Όπως εξηγεί η Karen «φορώντας το σωστό συνδυασμό χρωμάτων μπορεί να πετύχετε μια δραματική αλλαγή στην γνώμη όσων σας κοιτούν και επικοινωνούν μαζί σας. Τα χρώματα μπορεί να διεγείρουν, να ενεργοποιήσουν, να ενθουσιάσουν ακόμη τους συνομιλητές σας, αλλά το ίδιο έντονα μπορεί να φοβίσουν, να κλονίσουν και να φανούν απρόσιτα».

Ο χρωματικός τροχός, που ακολουθεί, σχεδιάστηκε από την ομάδα της «Colour Collection» της Logitech, αξιοποιώντας τα «μυστικά» της Karen Haller. Ο τροχός, μας δίνει βήμα-βήμα οδηγίες για το τι χρώματα να φορέσουμε ανάλογα την περίσταση. Για παράδειγμα το μαύρο μπορεί να μας εμφανίσει κομψούς, εκλεπτυσμένους και θελκτικούς. Από την άλλη μπορεί να μας κάνει ελαφρά απρόσιτους, κάτι δηλαδή που δεν θα θέλαμε να μας χαρακτηρίσει την πρώτη μέρα σε ένα εργασιακό χώρο ή σε ένα χώρο σπουδών. Από την άλλη, το ροζ μας δίνει μια αύρα φροντίδας και θέρμης, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να ερμηνευθεί πως έχουμε συναισθηματικές ανάγκες. Άρα δεν είναι ότι καλύτερο για ένα πρώτο ραντεβού.


Η ερμηνεία των χρωμάτων σύμφωνα με την Karen Haller:


Τα τελευταία μοντέλα περιφερειακών της συλλογής «Colour Collection» της Logitech έχουν λαμπερά, έντονα χρώματα και πολυεπίπεδα σχέδια, που εύκολα θα δώσουν την προσωπική σας νότα στον ψηφιακό σας κόσμο, φέρνοντας το χρώμα σε κάθε εκδήλωση της ζωής σας.

«Η επιλογή χρωμάτων δεν είναι κάτι που περιορίζεται στα ρούχα που φοράμε. Αντίθετα πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε το χρώμα στη ζωή μας με κάθε αξεσουάρ που βάζουμε επάνω μας, από μια τσάντα, ένα μαντήλι έως και τα παπούτσια μας! Και φυσικά, ακόμη και τα καθημερινής χρήσης αντικείμενα, όπως ένα ποντίκι για το laptop ή μια webcam μπορούν να συνεισφέρουν μια πινελιά χρώματος σε κάθε στιγμή» εξηγεί η Karen.

Η συλλογή «Colour Collection» προσφέρει κομψά περιφερειακά σε έντονα χρώματα και χειροποίητα σχέδια, και είναι ήδη διαθέσιμη στο site logitech.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.