Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τα εκκρεμή αιτήματα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο υπουργείο παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Η επίλυσή τους παραπέμπεται στο μέλλον και στην ... συνολική αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Σειρά αιτημάτων κατέθεσαν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ), λαμβάνοντας απαντήσεις της λογικής “συμφωνούμε πλήρως με το αίτημα, διαφωνούμε μόνο με την ικανοποίησή του” από τους αξιωματούχους του υπουργείου παιδείας.

Τα αιτήματα του ΠΕΣΕΑ αφορούν τα επιστημονικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού που προσφέρει υπηρεσίες στους μαθητές με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικες ανάγκες. Επιγραμματικά έχουν ως εξής:

Να εκδοθεί άμεσα η απαραίτητη Κοινή Διυπουργική Απόφαση ώστε το μηνιαίο επίδομα ειδικής αγωγής - “επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας” ύψους 150 € να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στις Σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), μιάς και άνευ αυτής δεν είναι μικρός ο αριθμός των εργαζομένων που εξαιρούνται. - Να ρυθμιστεί νομοθετικά το επίδομα θέσης των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ώστε να δίνεται με ενιαίο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες λειτουργίας των ειδικών σχολείων - Να ενισχυθεί ο θεσμός των Τμημάτων Ενταξης και να δημιουργηθεί νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΚΕΔΔΥ ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους.

Το ζουμί των απαντήσεων του υπουργείου ανά αίτημα έχει ως ακολούθως: Θετική ανταπόκριση σε ότι αφορά το δίκαιον του αιτήματος περί καθολικής καταβολής του επιδόματος ειδικής αγωγής, παραπομπή των σχετικών ενεργειών στο ... μέλλον. - Σχετικά με το επίδομα θέσης των Διευθυντών των Ειδικών Σχολείων, διαβεβαιώθηκε ότι η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται στο στάδιο της ... μελέτης. - Αναφορικά, τέλος, με τα ΚΕΔΔΥ, αναφέρθηκε ότι όλα τα θέματα που τα αφορούν θα ρυθμιστούν εν καιρώ, στα πλαίσια της διοικητικής αναδιάρθρωσης του εκπαιδευτικού συστήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.